Grillede rejer med avocado og Thai sauce | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillede rejer med avocado og Thai sauce | Grilltips.dk

Grillede rejer med avocado og Thai sauce
Grilltips.dk

Rejer er fantastiske på grill. Vend rejerne i marinade, stik dem på et grillspyd af træ, og grill dem i få minutter til de er faste og saftige. Server med thai-sauce og du har en smags-succes

OPSKRIFT
16 Vannameirejer eller tigerrejer
2 store modne avocdo
1 hoved hjertesalat
Thai-sauce (hjemmelavet)
1 spsk Olivenolie
2 tsk Paprika (eventuelt 1 tsk smoked og en tsk almindelig)
1 lime (saft)
1 fed hvidløg
1 knsp groft salt
1 knsp groft kværnet peber
Dildkviste

TILBEREDNING:
Skyl rejerne og dup dem med et klæde eller køkkenrulle. Bland paprika, hvidløg, saften fra en lime, groft salt og peber sammen i en skål og vend rejerne i. Sørg for at rejerne alle får marinade, og lad dem ligge i skålen, i marinaden. Sæt skålen i køleskabet i et par timer.

Lav den hjemmelavede Thai-sauce – se min opskrift

Læg 4 træ-grillspyd i blød i vand i et par timer. Tag spydene op af vandet, og stik 4 rejer på hver, og læg dem på en tallerken med husholdning-film eller folie over.

Skær avocado i halve, fjern stenen og skralden. Skyld salathovedet, skær bunden af, og riv 4 hele flotte blade forsigtigt af hovedet. Skær nu avocado i skiver og læg dem på salatbladet. Pres eventuelt lidt lime over avocadoen så den ikke bliver brun.

Grill rejerne på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side. Tag rejerne af spydene, læg dem oven på avocadoen, hæld en spiseske Thai-sauce over rejerne, pynt med en dildkvist og server med det samme, sammen med at stykke lunt brød med kold smør.