Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet and med radicchio, granatæble og valnødder

Grillet and med radicchio, granatæble og valnødder
Søren Lyng

Denne salat er god, hvis du har en rest and til overs eller bare trænger til en let og lækker salat med and. I denne opskrift bruger jeg to andebryster, men du kan lige så godt bruge resten fra en hel and. Dressingen er lavet med appelsin, citron og honning.



OPSKRIFT (4 pers.)
1 stk. Andebryst
1 bakke Babyspinatblade
1 Radicchio salathoved
1 del. Bredbladet persille
1 granatæble
½ dl. knuste valnøddekerner

Dressing
1 appelsin
½ citron
1 tsk. Acaciehonning
Groft peber

TILBEREDNING
Dup andebrysterne med køkkenrulle, og krydr dem med salt og peber. Grill dem på indirekte varme, med en drypbakke under, først på skinsiden i 4-5 minutter, vend dem herefter og grill dem i 4-5 minutter på den anden side, vend dem igen og giv dem 2-3 minutter på skindsiden igen (alt efter tykkelse). Lad andebrysterne hvile, tildækket på en tallerken i 10-15 minutter, hvorefter de kan køle langsomt ned i en halv time eller mere, til de har stue temperatur.

Skyl babyspinatbladene og lad dem dryppe af på et viskestykke. Skyl radicchio salaten og bræk bladene af. Hak den bredbladede persille groft. Flæk granatæblet og tag kernerne ud. Hak valnødderne groft.

Lav en dressing af saften fra en stor appelsin, saften af en halv citron, en teskefuld acaciehonning og krydr med peber.

Anret salaterne på et fad, hvor du starter med at bredde babyspinaten ud, bræk så radicchio salaten i mindre stykker, drys persille og valnødder over. Skær andebrysterne i tynde skiver og anret kødet ovenpå salaten. Hæld til sidst dressingen over, og server retten med et stykke flutes og smør.

Pin It on Pinterest

Share This