Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet fersken med vaniljecreme og chokolade

Grillet fersken med vaniljecreme og chokolade
Søren (Grilltips)

Mange frugter kan grilles, og fersken er specielt god, da det er en fast frugt, der kan tåle den høje varme, uden at falde fra hinanden. Her er opskriften på grillet fersken med hjemmelavet vaniljecreme og mørk chokolade.



OPSKRIFT (4 pers.)
4-8 halve ferskner (friske eller fra dåse)
125 gr. Mascapone ost
2 dl. piskefløde
100 gr. mørk chokolade
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. flormelis
½ dl. håndfuld mandelflager
Mynteblade til pynt.

TILBEREDNING
Skår fersknerne i halve, og dup den tørre på skærefladen. Læg dem på grillen, ved direkte varme i 2-3 minutter med skærefladen nedad, før de vendes og grilles 2 minutter på den anden side, og alt efter størrelse lige vendes en sidste gang i et par minutter.

Tag fersknerne af grillen, og lad den køle ned. De skal serveres lune eller kolde.

Kom en teske formelig i fløden, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Kom Mascapone i en skål, tilsæt vaniljesukker, og tilsæt langsomt flødeskummen, mens du vender rundt med en ske. Osten er meget stiv i starten, men efterhånden som flødeskummen kommer i, bliver det nemmere og nemmere at røre cremen.

Cremen er færdig når den er blød og har en konsistens som ymer. Smag selv til med mere vanilje eller flormelis.

Hak chokoladen groft og kom den i vaniljecremen.

Anret en fersken på en tallerken, kom en stor klat vaniljecreme i hullet og drys med mandelflager. Pynt med mynteblade

TIP:

Du kan også serverer den grillede fersken med vaniljeis, eller creme fraiche og flydende chokoladesauce.

Pin It on Pinterest

Share This