Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet og glaceret skinke eller hamburgerryg | Grilltips.dk

Grillet og glaceret skinke eller hamburgerryg
Søren Lyng

Skinke og hamburgerryg er begge nemme kødstykker at tilberede i grillen. Hvis skinken skal have et ekstra pift, kan den glaceres med en blanding af Brun Farin, sennep og krydderier. Det smager fantastisk.




OPSKRIFT
1 røget skinke eller hamburgerryg (1.5 til 2 kg)
1 spsk Dijon sennep
1 spsk sød fransk sennep
2 spsk Brun Farin
1 spsk acaciehonning
2 spsk hvedemel
1 spsk Jack Daniels Whiskey (valgfri, men det smager fantastisk)
1 tsk. chiliflager (valgfri, men det giver en dejlig varme til kødet)
Friskkværnet peber

TILBEREDNING
Ofte er røget skinke og hamburgerryg pakket ind i et net. Fjern først dette net, og rids stegen i overfladen. Bland Dijon sennep, sød sennep, honning, farin, whiakey og chili (valgfrit) og drys til sidst mel i blandingen mens du rører rundt, så det ikke klumper. Smag til med peber. (OBS! Ingen salt, da denne type kød ofte er rigelig salt i forvejen).

Gnid hele stegen med blandingen, og søgt for at der er et godt tykt lag på toppen af stegen.

Sæt stegen i grillen, i et ildfast fad eller en foliebakke, ved indirekte varme, ca. 200-220 grader i ca. 45 minutter pr kg eller til en kernetemperatur på 65 grader (skinke) eller 68 grader (hamburgerryg).

Lad stegen hvile i et par minutter, og skær den herefter i tynde skiver. Server med grønkålsalat eller salat med kartofler og chorizo. samt Dijon sennep.

Pin It on Pinterest

Share This