Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet og glaceret skinke eller hamburgerryg

Grillet og glaceret skinke eller hamburgerryg
Søren (Grilltips)

Skinke og hamburgerryg er begge nemme kødstykker at tilberede i grillen. Hvis skinken skal have et ekstra pift, kan den glaceres med en blanding af Brun Farin, sennep og krydderier. Det smager fantastisk.




OPSKRIFT
1 røget skinke eller hamburgerryg (1.5 til 2 kg)
1 spsk Dijon sennep
1 spsk sød fransk sennep
2 spsk Brun Farin
1 spsk acaciehonning
2 spsk hvedemel
1 spsk Jack Daniels Whiskey (valgfri, men det smager fantastisk)
1 tsk. chiliflager (valgfri, men det giver en dejlig varme til kødet)
Friskkværnet peber

TILBEREDNING
Ofte er røget skinke og hamburgerryg pakket ind i et net. Fjern først dette net, og rids stegen i overfladen. Bland Dijon sennep, sød sennep, honning, farin, whiakey og chili (valgfrit) og drys til sidst mel i blandingen mens du rører rundt, så det ikke klumper. Smag til med peber. (OBS! Ingen salt, da denne type kød ofte er rigelig salt i forvejen).

Gnid hele stegen med blandingen, og søgt for at der er et godt tykt lag på toppen af stegen.

Sæt stegen i grillen, i et ildfast fad eller en foliebakke, ved indirekte varme, ca. 200-220 grader i ca. 45 minutter pr kg eller til en kernetemperatur på 65 grader (skinke) eller 68 grader (hamburgerryg).

Lad stegen hvile i et par minutter, og skær den herefter i tynde skiver. Server med grønkålsalat eller salat med kartofler og chorizo. samt Dijon sennep.

Pin It on Pinterest

Share This