Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillsnack med butterdej og pizzasauce

Grillsnack med butterdej og pizzasauce
Søren (Grilltips)

Der er intet bedre, end at kunne byde gæsterne velkommen med lune hjemmelavede snacks fra grillen, og et glas kold champagne. Her er en nem opskrift på butterdej-snacks med pizzasauce

OPSKRIFT

2-4 butterdej-plader (fra frost)
1 dl pizzasauce
1 dl revet ost
chili eller cayennepeber (valgfrit)



TILBEREDNING

Tø butterdejspladerne på og strø lidt hvedemel på køkkenbordet. Rul en plade ud til dobbelt størrelse (hvis du ønsker tynde hjerter) eller lad være at rulle den ud (hvis du vil have små tykke hjerter).

Smør den ene side af butterdejs-pladen med et tyndt lag pizzasauce, drys med finthakket, revet ost og drys eventuelt med lidt chilipulver eller cayennepeber (for ekstra smag, og et lille kick).

Fold nu den ene halvdel af butterdejpladen ind mod midten, fold den anden side ind mod midten, og læg pladen sammen på midten. Skør nu 1 cm tykke skiver, som vendes og lægges på bagepapir. Giv eventuelt skiverne et lille tryk, så de ikke vælter.

Du kan også rulle hele dejpladen sammen til en roulade, og skære 1 cm tykke skiver af den, så det bliver til små snack-snegle.

Butterdejskiverne bages i grillen på en bage eller pizzasten i ca. 15-20 minutter ved middel varme (200-220 grader). Lad dem køle i 5 minutter før servering.

1 cm tykke skiver, foldet så de danner et hjerte

1 cm tykke skiver, foldet så de danner et hjerte

TIP: Du kan bruge alt muligt til fyld, f.eks finthakkede ansjoser, pesto eller aioli.

HUSK: Butterdej bliver våd og blød hvis den bliver dækket til efter tilberedning, så læg de små “hjerter” eller “snegle” på et fad, eller i en skål, men lad være at dække dem over.

Tags

Pin It on Pinterest