Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grilltips: Optænding af grill

Grilltips: Optænding af grill
Søren (Grilltips)

Her er de mest almindelige grilltips til optænding af din grill.Hvis du følger disse regler får du det bedste resultat, og grillmad der smager bedre.

Tændvæske er noget skidt…
Du skal ikke benytte tændvæske når du skal tænde din kulgrill. Tændvæske er et petroleumsprodukt, og det kan nemt efterlade en grim smag til din grill og ikke mindst til din mad. Ingen kemikalier i grillen, heller ikke benzin eller diesel der er olieprodukter og derfor giver endnu grimmere smag. Sprit har en tendens til at ”eksploderer” da det er meget flygtigt, så INGEN væsker på grillen! Brug en grillstarter og optændingsblokke og du får et meget renere og mere effektivt resultat.



Optænding uden grillstarter
Du kan sagtens tænde dine kul uden en grillstarter. Anbring den ønskede mængde kul på kulristen, læg sammenkrøllet avis og et par tænd-blokke ned imellem kullene og tænd. Kullene er klar når alle flammer er væk og kullene gløder. Hvis du har meget travlt, kan en ukrudtsbrænder skabe mirakler og tænde dine kul på få minutter.

Hurtig optænding af kulgrill
Hvis du ønsker en lynhurtig optænding, og skal du kun grille bøffer, pølser og kyllingelår, kan du med fordel bruge kokosbriketter, der tænder i løbet af 1-2 minutter, og holder i op til 40 minutter.

Forvarm din grill
Efter endt optænding skal du lade grillen stå i 10-15 minutter med låget på, så risten bliver ordentlig varm og gammel mad brænder væk. I gasgrillen, skal du lade den stå på højeste flamme i 10 minutter. En varm grillrist er vigtig for at opnå det bedste resultat

Brug altid låget
Her er fem gode grunde til at beholde låget på din grill.

1. Det forhindre at fedtet fra maden forårsager opflamning, da ilttilførslen holdes nede
2. Det giver kortere tilberedningstid, da varmen er konstant
3. Det holder grillristen varm nok til at give maden ”grillstriber” og brune den
4. Det holder på røg, aroma og alt det lækre som udvikles i grillprocessen.
5. Det forhindrer væde fra at fordampe, så maden bliver tør

Pin It on Pinterest

Share This