Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grønkålssalat med appelsin og nødder

Grønkålssalat med appelsin og nødder
Søren (Grilltips)

Grønkål bruges oftest i en hakket og stueved udgave, men frisk og rå er grønkål også utroligt lækkert, og ikke mindst sundt. Her er en opskrift på en simpel grønkålssalat der passer rigtig godt til kød fra grillen.

OPSKRIFT
500 gr. friskhakket grønkål
2 appelsiner
2 røde æbler
½ dl. hasselnødder
½ dl. valnødder
1 dl. friskpresset appelsinsaft
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. acaciehonning
Friskkværnet salt og peber



TILBEREDNING
Grønkålen skal hakkes mellem-fint, enten med en kniv eller i et foodprocesser. Skræl den ene appelsin og skær den i tynde skiver eller halvér den og skær den i fine filetter (både). Halvér æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i mindre tern. Bland kål, appelsin og æbler i en skål.

Pres den anden appelsin og bland appelsinsaft med citronsaft og acaciehonning. Hæld blandingen over kålen.

Hak hasselnødder og valnødder groft, og rist dem eventuel på en tør, varm pande i et par minutter. Drys herefter nødderne over kålen, og din grønkålssalat er færdig.

Du kan med fordel lave grønkålssalaten nogle timer i forvejen, og sætte den i køleskabet. Vend med jævne mellem kålsalaten rundt i dressingen, så salaten bliver dejlig saftig. Grønkål kan nemlig godt virke en smule tør, når den er rå, men appelsindressingen hjælper med at gøre grønkålssalaten til en lækker og saftig salat. Og så er den jo hamrende sund.

Pin It on Pinterest