Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grundopskrift – Fødselsdagsboller eller pølsehorn i grill

Grundopskrift – Fødselsdagsboller eller pølsehorn i grill
Søren (Grilltips)

Her er opskriften på en nem dej til boller eller pølsehorn, som du hurtigt kan lave. Dejen kan tilsættes ost eller krydderier, eller begge dele og blive til lækre madboller til suppe eller steg. Prøv den bare én gang og du er hooked.




OPSKRIFT (6-8 boller)
3 dl. sødmælk (ved stuetemperatur eller lun)
1 æg
50 gr gær
50 gr rørsukker
80 gr blødt smør
650 gr hvedemel
½ tsk. salt

TILBEREDNING
Rør gæren ud i mælken, tilsæt ægget og rør det hele godt sammen, brug eventuelt en røremaskine.

Tilsæt sukker, salt, bløde eller smeltet smør og rør igen grundigt.

Tilsæt melet lidt af gangen, til dejen har en passende glat konsistens og hænger godt sammen. Ælt herefter dejen kortvarigt i hånden til den er helt lind og glat.

Læg dejen i en skål, drys eventuelt lidt mel over, læg et klæde over og lad den hæve ved stuetemperatur i 15-20 minutter.

Del dejen i passende størrelser så det bliver til 8-10 boller, sæt dem på en kold bagesten, dæk dem over med husholdningsfilm eller et vådt viskestykke og lade dem efterhæve i yderligere 15-20 minutter.

Tænd grillen på direkte, middel varme (220-240 grader) og sæt den kolde bagesten med bollerne på, i grillen (efter du har fjernet husholdningdsfilmen/viskestykket naturligvis) og bag bollerne i ca. 20 minutter, hvorefter bollerne omgående fjernes fra pizzastenen så de ikke brænder i bunden.

Server bollerne med kold smør til en kop kaffe eller varm kakao, eller lav en variantion hvor du tilsætter revet ost og krydderier og bruger bollerne til suppe eller som madbrød til kødretter. Du kan også bruge dejen til at lave pølsehorn til ungerne.Tip! Opskriften kan også bruges til pølsebrød, burgerboller, pølsehorn mm.

Pin It on Pinterest

Share This