Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Hollandaise sauce – En udfordring der smager fantastisk

Hollandaise sauce – En udfordring der smager fantastisk
Søren (Grilltips)

Hollandaise sauce er ikke den nemmeste sauce at lave, men når du først har lært det, er det ingen sag at trylle en fantastisk sauce frem. Den er fremragende til fisk eller hældt henover grillede asparges. Her er opskriften på Hollandaise Sauce

OPSKRIFT
3 æggeblommer
½ citron, saft af (2-3 spsk)
250 gram smør
½ tsk salt



TILBEREDNING
Klargør et vandbad. Sæt en skål oveni en gryde med vand. Skålen behøver ikke at røre vandet, dampen kan sagtens holde skålen lun. Læg æggeblommer og citron i skålen, men vent med at tænde for vandbadet.

Smelt smørret i en anden gryde, tag gryden af varmen og lad smørret køle lidt, mens mælkestoffet (det hvide og grynede snask) lægger sig i bunde af gryden.

Tænd vandbadet mens smørret køler, og når vandbadet begynder at blive varmt begynder du at piske æggeblommerne, mens du hælder smørret, i en tynd stråle, ned i æggeblommerne, bliv ved med at piske til alt smørret er absorberet af æggeblommerne.

Vandbadet må ikke blive for varmt, og saucen må aldrig kommer over 70 grader, så skiller den. Hvis den skiller kan du tage den af varmen, og piske et helt æg i saucen, det burde redde den. Hvis saucen er blevet for tyk, kan du fortynde den med lidt vand eller citronsaft

Hollandaise Sauce skal være gylden, lind, fed og med en dejlig syre.

Brug Hollandaise sauce til grillede asparges eller til et stykket grillet fisk.

Tags

Pin It on Pinterest

Share This