Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Hummus – På 3 forskellige måder

Hummus – På 3 forskellige måder
Søren (Grilltips)

Hummus er fantastisk som tilbehør til diverse grillretter, eller som enkeltstående tapas-ret, serveret med grillet brød, gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie. Her er opskriften på hele tre forskellige udgaver af hummus.




OPSKRIFT – Klassisk hummus (4-6 pers.)
1 dåse kikærter 400 gr. (drænet vægt 240 gr.)
1½ dl god olivenolie
2 spsk Tahin
2 fed hvidløg
2 tsk friskpresset citron eller limesaft
1 tsk salt

TILBEREDNING
Put kikærter, olivenolie, Tahin, hvidløg i en blender og tilsæt vand efter behov mens blenderen kører.

Blend det hele i 5-10 min. indtil blanding har fået en cremet konsistens.

Smag til med citron eller lime og salt inden servering

OPSKRIFT – Avocado humus (4-6 pers.)
1 dåse kikærter 400 gr. (drænet vægt 240 gr.)
1 stor avocado (eller 2 små)
2 spsk Tahin
1-2 fed hvidløg
2 spsk olie
evt. lidt vand
2 tsk friskpresset citron eller limesaft
salt

TILBEREDNING
Fjern stenen fra avokadoerne, og grav frugtkødet ud med en ske.

Put kikærter, avocado, olivenolie, Tahin, hvidløg i en blender og tilsæt vand efter behov mens blenderen kører.

Blend det hele i 5-10 min. indtil blanding har fået en cremet konsistens

Smag til med citron eller limesaft og salt inden servering

OPSKRIFT – Aubergine hummus (4-6 pers.)

Som opskriften på avocado humus ovenfor, men skift avocado ud med “Fattigmands-kaviar”. Se opskriften her >>

Pin It on Pinterest

Share This