Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Iberisk Sortfodsgris med sennepsmarinering

Iberisk Sortfodsgris med sennepsmarinering
Søren (Grilltips)

Denne marinade kan du bruge til mange forskellige udskæringer af svinekød, som for eksempel svinemørbrad, skinke eller Mignon. Her har vi lavet opskriften med en af de bedste udskæringer man kan få, nemlig Iberisk sortfodsgris, Pluma.




OPSKRIFT (4-6 pers)
1 kg Iberisk Sortfods Pluma (findes blandt andre hos Themeatclub.dk)
4 spsk. Olivenolie eller vindruekerneolie
4 spsk. sød fransk sennep
1 tsk. Akaciehonning
1 tsk. Engelsk sauce (valgfrit)
1 tsk. Tørrede chiliflager
Friskkværnet peber

TILBEREDNING
Bland marinaden af alle ingredienserne. Tag halvdelen af marinaden fra, og mariner kødet i en anden halvdel, i mindst en time.

Tænd grillen og start med at brune kødet af på direkte varme i et par minutter på hver side, hvorefter det flyttes til indirekte varme og steges færdigt i ca. 30 minutter. Hvert 5 minut vendes kødet, og den resterende marinades pensles på.

Server denne skønne udskæring med en frisk og sprød salat og kartofler. Se f.eks denne opskrift på Grønkålssalat med æbler og tyttebær >>

TIP
Du kan også tilsætte en fed knust og finthakket hvidløg til marinaden samt en halv tsk. Cayennepeber hvis du vil have lidt ”varme” i marinaden.

OM IBERISK SORTFODSGRIS
Iberico er svinekødets svar på Wagyu, da det er ufatteligt mørt med den smukkeste fedtmarmorering. Kødet tilberedes rosa, og ligner mest af alt oksekød når det tilberedes og udskæres. Det smager meget elegant, og mindre om det bedste kød fra shortribs (spareribs) i smagen, samtidig med at det har et touch af det lækreste oksekød. Iberico Pluma er vores absolutte favorit når man taler svinekød.