Iberisk Sortfodsgris med sennepsmarinering | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Iberisk Sortfodsgris med sennepsmarinering | Grilltips.dk

Iberisk Sortfodsgris med sennepsmarinering
Grilltips.dk

Denne marinade kan du bruge til mange forskellige udskæringer af svinekød, som for eksempel svinemørbrad, skinke eller Mignon. Her har vi lavet opskriften med en af de bedste udskæringer man kan få, nemlig Iberisk sortfodsgris, Pluma.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om, at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden, som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt, vi ikke kan stå inde for.

OPSKRIFT (4-6 pers)

  • 1 kg iberisk sortfods-pluma (findes blandt andet hos themeatclub.dk)
  • 4 spsk. olivenolie eller vindruekerneolie
  • 4 spsk. sød fransk sennep
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. engelsk sauce (valgfrit)
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • friskkværnet peber

TILBEREDNING
Bland marinaden af alle ingredienserne. Tag halvdelen af marinaden fra, og marinér kødet i resten i mindst en time.

Tænd grillen og start med at brune kødet af på direkte varme i et par minutter på hver side, hvorefter det flyttes til indirekte varme og steges færdig i ca. 30 minutter. Hvert femte minut vendes kødet, og den resterende marinades pensles på.

Servér denne skønne udskæring med en frisk, sprød salat og kartofler. Se f.eks. denne opskrift på Grønkålssalat med æbler og tyttebær >>

TIP
Du kan også tilsætte et fed knust og finthakket hvidløg til marinaden samt en halv tsk. cayennepeber, hvis du vil have lidt ”varme” i marinaden.

OM IBERISK SORTFODSGRIS
Iberico er svinekødets svar på Wagyu. Det er ufatteligt mørt med den smukkeste fedtmarmorering. Kødet tilberedes rosa og ligner mest af alt oksekød, når det tilberedes og udskæres. Det smager meget elegant, og minder om det bedste kød fra shortribs (spareribs) i smagen, samtidig med at det har et touch af det lækreste oksekød. Iberico Pluma er vores absolutte favorit, når vi taler svinekød.

VIN TIL MADEN: Pinot Noir

Viña Errazuriz’ Aconcagua Costa Pinot Noir
Denne Pinot Noir fra den chilenske topproducent Viña Errazuriz spiller eminent op til grisen med druens elegante, indsmigrende duft af kirsebær, jordbær, hindbær, jordbund og roser, en medium krop og sødmefulde krydderier med en let syre.

Vingården ligger ca. 15 km fra Stillehavet, som hver nat sender sine kolde vinde ind over land. Det giver nærmest ideelle forhold til koldklimatiske druetyper som Pinot Noir, da de kølige vinde sikrer, at den phenoliske modning følger sukkerets opstigning i druerne. Det lyder nørdet, men det er med til at sikre en vin med en langt større balance. Oplagt til sortfodsgrisen.

VIN TIL MADEN: RIESLING

Schloss Johannisberg 50 Riesling Trocken
Hvis vinen skal være hvid, kan du overveje at se mod det store naboland mod syd. Denne friske, tørre og levende hvidvin er opkaldt efter den 50. breddegrad, hvor vindyrkningen er begunstiget af et perfekt, lidt køligt klima, der sikrer druerne en langsommere modning. Her er modne ferskener, grønne æbler og citrusfrugt i en super indgang til Riesling, som derudover går rigtig godt til en lang række retter – ikke mindst din sortfodsgris.

Schloss Johannisberg ligger gudesmukt i vinregionen Rheingaus bølgende bakker i delstaten Hessen – ét af de mest kendte og respekterede vinområder i hele landet. Her trives Riesling og får et mere maskulint og bombastisk udtryk end vinene fra eksempelvis Mosel – og opnår en meget fin syre. Klimaet er lunt, og området får flere solskinstimer pr. år end de fleste andre steder i Tyskland. Sammen med de kraftige lysreflekser fra Rhinen sikrer det gode modningsforhold for druerne. Jordbunden er meget skiferholdig, hvilket gavner modningsprocessen, da varmen beholdes længere i de kølige aftener/nætter.

Rødvine fra Chile >>

Schloss Johannisberg Riesling >>

Hvidvine fra Rheingau >>