Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration: 5 slags frikadeller på grill

Inspiration: 5 slags frikadeller på grill
Søren (Grilltips)

Frikadeller er en af Danmarks nationalretter, og hvis du steger dine frikadeller på grill, får du et fantastisk resultat. Sprød skorpe og saftig indeni. Her er opskriften på 5 slags frikadeller

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvor mange varianter af frikadeller du kan lave. Brug svinekød, kalvekød eller oksekød. Tilsæt feta, soltørrede tomater, cheddar, bacon og oliven. Krydr med hvidløg, chili, spidskommen, koriander, mynte, persille og meget mere…

Frikadelle tip: Sørg for at løg og andre faste ingredienser ALTID er finthakket, da farsen ellers kan være svær at få til at hænge sammen. Brug eventuelt en minihakker eller foodprocessor, men pas på at det ikke bliver til puré, så har du hakket for meget. Finthakket er ordet!





GRILL FRIKADELLER – Grilltips egen favorit

500 gr hakkes svinekød (22% fedt)
3 stykker bacon
1 stort løg
1 spsk hvedemel
1 spsk rasp
½ tsk tørrede chiliflager
1 knsp cayenne peber, eller lidt mere alt efter smag. (knust)
½ dl sødmælk
Salt og peber fra kværn (1 knsp af hver)

TILBEREDNING

Hak løget meget fint, eventuelt på en minihakker, og hak de tre striber bacon til fars med en kniv. Bland alle ingredienser, og ælt farsen til en fast og sammenhængende masse. Læg farsen i en skål, dæk den over med husholdningfilm eller folie og lad den trække i køleskabet i en time.

Form herefter frikadeller med en spiseske, og grill dem, under låg, i 4 minutter på hver side, ved middel, direkte varme. Når du tilsætter bacon til frikadellerne, slipper de risten så let, at du bør kunne vende dem med fingrene.

Server med coleslaw eller kold kartoffelsalat og en kold øl.

GRÆSKE FRIKADELLER – Så Zorba danser

300 gr hakket svinekød (22% fedt)
300 gr hakket oksekød (8-15% fedt)
1 stort løg (finthakket)
2 fed hvidløg
1 spsk mel
1 spsk rasp
1 æg
1 spsk olivenolie
1 dl persille (friske)
½ dl mynteblade (friske)
½ dl soltørrede tomater (i olie)
½ dl feta i tern
1 knsp cayenne peber (knust)

TILBEREDNING

Hak soltørrede tomater, persille og mynteblade fint, og bland dem med finthakket løg, presset hvidløg, og de øvrige ingredienser. Ælt farsen til en lind og sammenhængende konsistens. Læg farsen i en skål, og sæt den på køl i mindst 1 time.

Form frikadellerne med en spiseske til almindelige frikadeller, eller rul kugler på størrelse med en bordtenninsbold og stik 4-5 frikadeller på et grillspyd. Grillspyd skal lægges i køleskabet i mindst en time igen før de grilles. Grill frikadellerne, under låg, ved direkte middel varme, i 4 minutter på hver side, eller 5 minutter på hver side hvis du laver grillspyd. Vend grillspyddene jævnligt.

Serveres med grillede kartoffelbåde og hjemmelavet tzatziki.

MEXIKANSKE FRIKADELLER – El Fiesta Grande

300 gr hakket svinekød (22% fedt)
300 gr hakket oksekød (8-15% fedt)
1 stort løg (finthakket)
1 spsk rasp
1 hvedemel
½ dl øl
½ del revet cheddarost
1 spsk syltet jalapeno chili (hakket)
1 brev Santa Maria Fajitamix (eller et andet brev mexikansk krydderblanding)
Friskkværnet salt og peber

TILBEREDNING

Bland alle ingredienser til farsen er glat og lind. Dæk farsen over og sæt den i køleskabet i mindst en time. Form frikadeller med en spiseske og tryk dem flade. Grill dem, under låg, ved direkte, middel varme i 4 minutter på hver side.

Serveres med hjemmelavet guacemole og en mixet grøn salat med syltede peberfrugter og creme fraiche dressing.

ITALIENSKE MEATBALLS – Lady og Vagabondens yndlingsret

500 gr hakket kalvekød
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (presset)
1 æg
2 spsk finvalsede havregryn
1 dl friske basilikumblade (som finthakkes)
2 spsk Heinz tomat ketchup
Friskkværnet salt og peber

TILBEREDNING

Bland alle ingredienser og ælt farsen til den er fast og lind. Lad din hvile i køleskabet i mindst en time, hvis du har tid.

Form små runde kugler på størrelse med en valnød, og steg kødbollerne i rigeligt med olivenolie, på en grillplade eller endnu bedre, på en grill stegepande.

Serveres med båndpasta og en lækker krydret tomatsauce, friskhakkede basilikumblade og et drys friskrevet parmasanost.

ORIENTALSKE FRIKADELLER – 1001 nat på grillen

500 gr hakket oksekød (22% fedt)
2 skarlotteløg (finthakket)
1 fed hvidløg (presset)
1 æg
2 spsk rasp
½ tsk koriander (tørret)
½ tsk spidskommen (tørret)
1 spsk mynteblade (valgfri)
½ dl bredbladet persille (finthakket)
1 tsk citron eller lime skal (finthakket)

TILBEREDNING

Bland alle ingredienser til en lind og fast konsistens og sæt farsen på køl i mindst en time.

Form frikadellerne med en te-ske og lav små frikadeller på størrelse med en bordtenninbold, og tryk dem flade. Grill dem, under låg, ved middel, direkte varme i 2-3 minutter på hver side.

Serveres i et pitabrød eller et andet flækket madbrød, med salat, tomat og agurk, samt en yoghurtdressing med mynte og hvidløg.

spaghetti og kødboller

spaghetti med kødboller som i Lady og vagabonden

Pin It on Pinterest