Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration: Bacon, bacon, bacon

Inspiration: Bacon, bacon, bacon
Søren (Grilltips)

Man siger at ”Bacon” er verdens bedste “krydderi”, og det er jeg helt enig i. Bacon kan være en hovedingrediens i en ret, eller være med til at give retten karakter. Og så smager bacon bare fantastisk, morgen, middag og aften.

.

Her er inspiration til retter med bacon, bacon og atter bacon


Mini-farsbrød med bacon

OPSKRIFT (4 pers.)
500 hakket oksekød (7-15% fedt)
50 gr. syltet peberfrugt (fra glas)
15-20 striber god bacon
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ dl. havregryn
½ dl revet parmasanost
1 tsk Smoked paprika (almindelig paprika kan også bruges)
1 spsk tomatketchup
1 spsk Worchestershire sauce (valgfrit)
Friskkværnet peber og salt

TILBEDRENING
Hak løg og hvidløg meget fint. Hak de syltede peberfrugter fint.

Bland det hakkede kød med løg, hvidløg, havregryn, parmasan, ketchup, Worchestershire sauce, paprika og krydr med peber og salt. Ælt farsen godt igennem. Sæt den på køl i et par timer.

Form farsen i mindre kugler, på størrelse med en aspargeskartoffel og vikl 2 striber bacon omkring.

Grill de små farsbrød ved direkte, middel varme (200-220) i 15-20 minutter. Pensl eventuelt jævnligt med hjemmelavet barbecuesauce eller hot pepper sauce (chilisauce).

Server de små farsbrød med kartofler og en grøn salat.

Roll-Royale
Se opskriften på Roll-royale her >>

Svinemørbrad med baconfyld
Se opskriften på mørbrad med baconfyld her >>

Bacon-muffins med krydderier
Se opskriften på Baconmuffins her >>

SNACKS

Indbagt ost – Brie eller Cheddar

OPSKRIFT (4-6 personer)
1 hel brieost eller et stort stykke cheddar
2-3 pakker god bacon

TILBEREDNING
Skær osten i mindre stykker og vikl bacon omkring osten, på begge leder, så osten pakkes helt ind i bacon.

Steg på en pande i en smule smør, til baconen er gylden og sprød.

Server omgående som en lille snack til en velkomstdrink eller som en del af en tapas-tallerken.

Du kan lave denne ret med mange forskellige slags ost, alt efter smag. Det vigtigste er, at du pakker osten godt ind i bacon, så den ikke løber ud når den smelter.

Bacon løgringe

OPSKRIFT (2-4 pers)
1-2 store løg
2 pakker bacon

TILBEREDNING
Pil løget og skær 4 tykke skiver. Prik de inderste ringe ud af løget, og vikl 2 skiver bacon om resten af ringen.

Læg løgringene på bagepapir, på en pizza- eller bagesten og bag dem i grillen (eller øverst i ovnen) i ca. 30-35 minutter, ved indirekte, middel varme (ca. 220 grader) til de er flotte og gyldne.

Hvis du vil lave løgringene ekstra vilde, kan du pensle dem med hjemmelavet barbecuesauce, eller en god købesauce, et par gange mens de er i ovnen. Dét sætter lige prikken over i´et….

Brug løgringene som en del af din favorit burger, på en tapas-tallerken eller bare som en lækker ”sidedish” til en grillet bøf med kryddermayo eller aioli.

Bacon porre eller forårsløg

OPSKRIFT (4 pers)
6-8 porre eller forårsløg
2-3 pakker bacon

TILBEREDNING
Rens porre/forårsløg og skær top og bund af.

Kog den, let møre, i letsaltet vand i 3-5 minutter, og lad dem dryppe af på et klæde.

Vikl 2-3 skiver bacon om hver stængel, og steg dem i fedtstof, på en grillpande, til de er gyldne og sprøde, eller bag dem på en pizza- eller bagesten, ved middel, indirekte varme (220 grader) i 20-25 minutter. Kig til dem en gang imellem, så bacon ikke brænder på. (Husk at lægge stænglerne på bagepapir, så bagestenen ikke bliver fedtet ind i baconfedt.)

Server med kryddermayo eller hjemmelavet aioli, eller som tilbehør til en godt grillbøf, helstegt kylling eller retter med fisk.

TIP:
Hvis du vil give retten et ekstra pift kan du enten pensle stænglerne med barbecuesauce eller drysse dem med dit favoritkrydderi, mens de er i grillen og så serverer dem til en kød, eller presse citronsaft over når de er færdige og så serverer dem til en fiskeret. Begge dele er superlækkert.

EKSTRA TIP – FARS
Bacon kan være med til at give en ret karakter og fylde. Prøv for eksempel at tilsætte 3-4 striber finthakket bacon til 500 gram hakket frikadellefars. Det smager hent forrygende og så brænder frikadellerne heller ikke fast på grillristen. Du kan også tilsætte hakket bacon til farsen til farsbrød, pizzabøf (https://www.grilltips.dk/pizzaboef-en-anderledes-pizza-uden-mel/) eller kødboller.

BETAL FOR DIN BACON!
Det allervigtigste, når du skal vælge bacon til din madlavning, er at du ikke går efter det billigste af det billige. Pris og kvalitet hænger rigtigt godt sammen når vi snakker bacon, så betal hellere et par kroner mere og få bacon af en ordentlig kvalitet. Det sviner mindre når du tilberede det, det dufter og smager bedre, og det gør i det hele taget en kæmpe forskel på resultatet som du serverer. Husk at bacon sagtens kan fryses, og du derfor godt kan hamstre god bacon, når det er på tilbud.

Vine der passer godt til retter med bacon, kunne være vine fra Sydrhône (Côtes du Rhône, Châteauneuf du Pape, Ventoux), fra Sydfrankrig eller en Australsk Shiraz.

Her er et SUPER tilbud: Brug kuponkoden TIPS og få GRATIS levering v/12 fl. på alle vine fra Côtes du Rhône. Gælder kun til 01-05-2016!

Pin It on Pinterest