Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration: Lam i grill – lammekølle, lammekrone og lammemørbrad

Inspiration: Lam i grill – lammekølle, lammekrone og lammemørbrad
Søren (Grilltips)

Lammekød bliver mere og mere populært, og hvis du vil lave lammekød på grill, er her en stribe opskrifter på lækre retter som lammekrone, lammekølle og lammemørbrad i grill

Når du skal tilberede lam i grillen, skal du være opmærksom på kernetemperaturen, og hvis du griller koteletter eller mørbrad, skal du hele tiden holde øje med grillen. Lammekød bliver meget hurtigt tørt, hvis det er får længe på grillen, så pas på, og forlad ikke grillen når først dine lammekoteletter eller mørbrad er lagt på.

OPSKRIFT – Lammekølle på grill (4-6 personer)
1 lammekølle (2-2,5 kg)
3 fed hvidløg
1 rosmarinkvist
spsk tsk øl
2 spsk brun farin
2 spsk honning
salt og peber



TILBEREDNING
Lammekøllen trimmes for overskydende fedt, og der skæres små snit i køllen. Skær hvidløg i mindre stykker, og stik stykkerne ind i de små snit. Stik ligeledes rosmarin-blade ind i sammen med hvidløget. Krydr hele køllen med salt og peber.

Steg lammekøllen i grillen, ved indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 60 grader (ca. 50 minutter pr. kg). Læs mere om kernetemperatur her >> Husk at sætte en drypbakke under køllen.

Bland øl, farin og honning sammen, og hæld det over køllen, når kernetemperaturen er ca. 45 grader.

Når du tager lammekøllen af, kan du lade den hvile i 10-15 minutter, men bemærk at kerne temperaturen så stiger til ca. 65 gtader. Hvis du ønsker at servere lammekøllen, så snart den er taget af grillen, skal du vente med at tage den af til kernetemperaturen er oppe på 64-65 grader.

TIP: Serveres udskåret med ovngrillede kartofler, myntesauce eller dip, samt grøn salat efter eget valg og sammensætning.

OPSKRIFT – lammekoteletter (4 personer)
6 lammekoteletter
2-3 citroner
6 rosmarinkviste
2 hele hvidløg
salt og peber

TILBEREDNING
Skær citronerne i tykke skiver (12 skiver i alt) og pensl rosmarinkvistene med olivenolie.

Flæk de hele hvidløg på langs, så du har to halvdele af hvidløget (toppen og bunden).

Start med at pensle snitfladen på hvidløgene med olivenolie og læg dem på grillen, med snitfladen nedad. De skal grille i ca. 10 minutter ved middel direkte varme, men kig til dem en gang imellem, så de ikke brænder. hvis varmen er for kraftig, kan du flytte dem lidt ud til siden, hvor varmen ikke er så høj.

Krydr lammekoteletterne med salt og peber og grill dem ved middel, direkte varme i 3-4 minutter på hver side. Grill samtidig citronskiverne, og læg et par skiver på hver kotellet, når du vender kotelletterne første gang.

Grill også rosmarinsvistene ganske kort tid, og læg dem under citronen på koteletten.

Lige før servering presser du de enkelte fed ud af hvidløget, og lægger denne varme hvidløgsmos ovenpå citronen.

TIP: Serveres med en lækker græsk salat bestående af solmodne tomater, agurk, fetaost og hele oliven, vendt i en dressing af olivenolie, citronsaft, knust hvidløg, salt og peber.

OPSKRIFT – Lammemørbrad rullet i krydderurter
1 lammemørbrad – afpudset (ca. 500 gr)
1 del finthakket persille
1 tsk finthakket mynte
1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet citron)
Olivenolie, salt og peber

TILBEREDNING
Bland finthakket persille, mynte og citronskal (hak eventuelt citronskalden endnu finere) sammen. Pensl lammemørbraden med god olivenolie.

Grill mørbraden ved middel, direkte varme i ca. 5 minutter, mens du jævnligt vender den. Tag mørbraden af grillen, rul den i krydderurteblandingen, og server omgående. Skær mørbrad i 3-6 cm skiver og server dem sammen med middelhavssalat eller en lignende salat. Se min opskrift på en lækker middelhavssalat her >>

OPSKRIFT – Lammekrone på grill (4 personer)
Se min opskrift på Lammekrone på grill her >>

Pin It on Pinterest

Share This