Lam i grill - lammekølle og lammekrone | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Lam i grill - lammekølle og lammekrone | Grilltips.dk

Inspiration: Lam i grill – lammekølle, lammekrone og lammemørbrad
Grilltips.dk

Lammekød bliver mere og mere populært, og hvis du vil lave lammekød på grill er her en stribe opskrifter på lækre retter som lammekrone, lammekølle og lammemørbrad i grill.

Når du skal tilberede lam i grillen, skal du være opmærksom på kernetemperaturen. Hvis du griller koteletter eller mørbrad, skal du hele tiden holde øje med grillen. Lammekød bliver meget hurtigt tørt, hvis det er får længe på grillen, så pas på, og forlad ikke grillen, når først dine lammekoteletter eller din mørbrad er lagt på.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden, vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt, vi ikke kunne stå inde for.

OPSKRIFT – Lammekølle på grill (4-6 personer)

  • 1 lammekølle (2-2,5 kg)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rosmarinkvist
  • spsk tsk øl
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk honning
  • salt og peber

TILBEREDNING
Lammekøllen trimmes for overskydende fedt, og der skæres små snit i køllen. Skær hvidløg i mindre stykker, og stik stykkerne ind i de små snit. Stik ligeledes rosmarin-blade ind i sammen med hvidløget. Krydr hele køllen med salt og peber.

Steg lammekøllen i grillen, ved indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 60 grader (ca. 50 minutter pr. kg). Bland øl, farin og honning sammen, og hæld det over køllen, når kernetemperaturen er ca. 45 grader. Husk at sætte en drypbakke under køllen. Læs mere om kernetemperatur på lam her >>

Når du tager lammekøllen af, kan du lade den hvile i 10-15 minutter, men bemærk at kerne temperaturen så stiger til ca. 65 grader. Hvis du ønsker at servere lammekøllen, så snart den er taget af grillen, skal du vente med at tage den af til kernetemperaturen er oppe på 64-65 grader.

TIP: Serveres udskåret med ovngrillede kartofler, myntesauce eller dip, samt grøn salat efter eget valg og sammensætning.

OPSKRIFT – lammekoteletter (4 personer)

  • 6 lammekoteletter
  • 2-3 citroner
  • 6 rosmarinkviste
  • 2 hele hvidløg
  • salt og peber

TILBEREDNING
Skær citronerne i tykke skiver (12 skiver i alt) og pensl rosmarinkvistene med olivenolie.

Flæk de hele hvidløg på langs, så du har to halvdele af hvidløget (toppen og bunden).

Start med at pensle snitfladen på hvidløgene med olivenolie og læg dem på grillen, med snitfladen nedad. De skal grille i ca. 10 minutter ved middel direkte varme, men kig til dem en gang imellem, så de ikke brænder. hvis varmen er for kraftig, kan du flytte dem lidt ud til siden, hvor varmen ikke er så høj.

Krydr lammekoteletterne med salt og peber og grill dem ved middel, direkte varme i 3-4 minutter på hver side. Grill samtidig citronskiverne, og læg et par skiver på hver kotelet, når du vender koteletterne første gang.

Grill også rosmarinsvistene ganske kort tid, og læg dem under citronen på koteletten.

Lige før servering presser du de enkelte fed ud af hvidløget, og lægger denne varme hvidløgsmos ovenpå citronen.

TIP: Serveres med en lækker græsk salat bestående af solmodne tomater, agurk, fetaost og hele oliven, vendt i en dressing af olivenolie, citronsaft, knust hvidløg, salt og peber.

OPSKRIFT – Lammemørbrad rullet i krydderurter

  • 1 lammemørbrad – afpudset (ca. 500 gr)
  • 1 del finthakket persille
  • 1 tsk finthakket mynte
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet citron)
  • Olivenolie, salt og peber

TILBEREDNING
Bland finthakket persille, mynte og citronskal (hak eventuelt citronskalden endnu finere) sammen. Pensl lammemørbraden med god olivenolie.

Grill mørbraden ved middel, direkte varme i ca. 5 minutter, mens du jævnligt vender den. Tag mørbraden af grillen, rul den i krydderurteblandingen, og server omgående. Skær mørbrad i 3-6 cm skiver og server dem sammen med middelhavssalat eller en lignende salat. Se min opskrift på en lækker middelhavssalat her >>

VIN TIPS: Syrah

Viña Errazuriz er uden tvivl Chiles mest populære og respekterede kvalitetsvinhus og vores absolut største salgssucces til dato. Huset, der er grundlagt i 1870, er et Estate Winery – dvs. alle druerne kommer fra egne marker, hvilket ellers sjældent ses i Chile. Errazuriz søger at lave vine med personlighed, som ikke ligner fransk vin til billigere penge eller andre chilenske vine.

Vinene fra Vina Errazuriz lavet på Syrah/Shiraz har en meget smuk mørk farve og dufter altid kraftfuldt af noter som modne blommer, chokolade, sorte kirsebær, peber og solbær og er perfekte til efterårskøkkenet og særligt lam.

Læs mere om vinene og vinhuset Viña Errazuriz her >>

grillvin

OPSKRIFT – Lammekrone på grill (4 personer)
Se min opskrift på Lammekrone på grill her >>