Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration: Morgenmad i grillen – Nemt og lækkert

Inspiration: Morgenmad i grillen – Nemt og lækkert
Søren (Grilltips)

Morgenmad er normalt ikke noget man forbinder med grill, men her kan du se, hvor nemt det er at tilberede en komplet morgenmad i grillen med både kartofler, pølse, æg og French Toast med ahornsirup eller acaciehonning





OPSKRIFT – Pølser og kartofler (4 pers.)
12 små kartofler, gerne med skræl
8 morgenmadspølser
1 rødløg
Salt og peber
Olivenolie eller smør
Hvidløgspulver (valgfrit)
Paprika (valgfrit)

TILBEREDNING
Skrub kartoflerne og skær dem i både. Skær pølserne i mindres stykker og hak løget fint.

Lav 4 pakker af stanniol, ved at lægge to store stykker stanniol ovenpå hinanden (x4) og læg kartofler, pølser og rødløg i midten. Krydr med lidt hvidløgspulver, paprika, salt og peber og slut af med et stænk olivenolie eller en lille klat smør, så retten ikke brænder fast på folien.

Luk pakkerne til og læg dem på grillen, ved direkte, middel varme (ca. 200-220 grader) i ca. 15 minutter.

*****
OPSKRIFT – Æg, ost og peberfrugt (4 pers)
2 gule eller røde peberfrugter
4 æg
100 gr. Revet cheddar
Salt og peber

TILBEREDNING
Skær peberfrugterne i halve og fjerne kerner og de hvide frøkanter. Behold gerne stilken på, da det ser dekorativt ud, når du skal servere peberfrugten.

Læg de halve peberfrugter på grillen (ved siden af kartoffelpakkerne) og slå et æg ud i hver peberfrugt. Drys cheddar over ægget og krydr med salt og peber.

Peberfrugterne grilles i ca. 10 minutter ved, direkte, middel varme (ca. 200-220 grader).

*****
OPSKRIFT – French toast på spyd (4 pers)
Et sigtebrød eller et fast franskbrød uden birkes
3 æg
½ dl. mælk
½ tsk kanel
Ahornsirup eller acaciehonning

TILBEREDNING
Skær brødet i 2 cm tykke skiver, og skær herefter skiverne i store tern. Det er vigtigt at der er skorpe på alle tern du skal bruge til retten.

Bland æg med mælk og kanel. Pisk det sammen. Læg brødterningerne i en skål eller plasticpose og hæld æggemassen over. Vend forsigtigt posen eller rør forsigtigt i skålen 2-3 gange over en periode på 10-15 minutter, så brødet kan opsuge væden.

Stik nu brødterningerne på grillspyd og læg dem på grillen, på direkte, middel, varme (200-220 grader), og vend dem hyppigt. Pas på de ikke brænder på, de skal kun have få minutter for at blive gyldne og sprøde. OBS: Brødet kan brænde fast på grillristen, så brug evt en spyd-ramme til grillspyd, eller rammen fra en springform, og læg spydene herover, så de ikke rører ved grillristen.

Server disse French Toast grillspyd med lidt ahornsirup eller acaciehonning og friske jordbær.

TIP
Hvis du vil give den endnu mere gas, kan du prøve min opskrift på Bacon Muffins, de tager altid kegler, men tager også lidt længere tid at tilberede.

Pin It on Pinterest