Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration: Pandekager på 4 forskellige måder

Inspiration: Pandekager på 4 forskellige måder
Søren (Grilltips)

Pandekager er en klassiker, som sagtens kan laves i grillen. Du skal bruge en stegepande der kan tåle grill, en grillplade eller en bålpande. Her er fire forskellige pandekager, som du nemt kan lave i grillen.

OPSKRIFT – Klassiske pandekager (4 pers.)
250 gr. Hvedemel
4 Æg
½ tsk. Salt
1 tsk. Sukker
3 dl. Sødmælk
2 spsk. smeltet smør



TILBEREDNING
Pisk mel, æg. salt og sukker sammen, men du tilsætter mælken lidt af gangen mens du pisker videre, så klumper dejen ikke. Tilsæt til sidst det smeltede smør, og pisk i 30 sekunder mere.

Steg pandekagerne på grillpande, grillstegepande eller en bålpande ved middel varme (210-230 grader) i smør. Pas på at pandekagen ikke brænder på.

Serveres med syltetøj og sukker og en klat kold vaniljeis.

OPSKRIFT – Store tykke flapjacks (6-8 pers.)
800 gr. hvedemel
200 gr. sukker
1 liter kærnemælk
3 æg
3 tsk vaniljesukker
1 spsk natron (ikke med top)

TILBEREDNING
Bland mel og natron sammen og tilsæt så sukker, vaniljesukker, æg og pisk (rør) mens kærnemælken tilsættes. Pisk til der ikke er flere klumper i dejen. Brug eventuelt en foodprocesser eller røremaskine.

Bag pandekagerne på en grillpande, grillstegepande eller en bålpande ved middel varme (210-230 grader) i smør. Læg en klat dej mindt på panden og lad den løbe ud.

Serveres med frugtkompot, is eller ahornsirup. Kan også nydes kolde med koldt smør eller marmelade.

OPSKRIFT – Amerikanske pandekager (4-6 personer)
175 gr. hvedemel
100 gr. majsmel
½ liter sødmælk
4 spsk smeltet smør
2 æg
2 spsk rørsukker
1 knsp. salt
1½ tsk. bagepulver

TILBEREDNING
Bland først mel med bagepulver. Rør herefter æg, rørsukker, salt sammen med melet, og pisk mens du tilsætter mælken. Pisk til dejen ikke har flere klumper.

Bag pandekagerne grillpande, grillstegepande eller en bålpande ved middel varme (210-230 grader) i smør. Læg en klart dej midt på panden og lad selv dejen løbe ud.

Serveres i en stak med 5-8 varme pandekager, overhældt med ahornsirup og med en smørklat på toppen. Drys friske bær over til sidst.

OPSKRIFT – Crépes Suzette (4-6 pers.)
4 æg
60 gr.hvedemel
2 dl. piskefløde 38%
1 dl. vand
1 citron (revet skal)
100 gr. smeltet smør

SAUCE
100 g smør
80 g flormelis
½ dl friskpresset citronsaft
1½ dl friskpresset appelsinsaft
eventuelt Gran Manier til flambering

TILBEREDNING
Pisk æg, hvedemel, vand, citronskal og smeltet smør sammen. Bag pandekagerne på en lille, varm og tør pande. Når en pandekage er færdig, foldes den sammen til en trekant (fold på midten, og fold én gang mere).

Saucen laves ved at smør, flormelis, citron. og appelsinsaft koges op på en stegepande. Pangekagerne vendes hurtigt på panden, og serveres strakt med hakkede mandelflager. og en spsk sauce hældt over.

Hvis du har god erfaring i køkkenet kan du med fordel flamberer pandekagerne ved at lægge 4-6 pandekager i den varme stegepanden med sauce, hælde Gran Manier over og sætte ild, med en tændstik. Dette giver saucen en dejlig smag, og imponerer gæsterne.

Pin It on Pinterest