Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Undgå brændte grillspyd når du griller | Grilltips.dk

Inspiration: Undgå brændte spyd når du griller
Sanne (Grilltips.dk)

Hvis du benytter træ- eller bambusspyd når du griller, oplever du måske at de hurtigt bliver forkullede, hvilket ikke er meningen. Her er et par gode råd til, hvordan du kan grille med træ- og bambusspyd, uden de bliver ødelagte af varmen



Læg spyddene i vand
Hvis du skal bruge træspyd eller bambusspyd kan du med fordel lægge dem i vand i et par timer inde tilberedningen. Vandet er med at sikre at spydene ikke forkuller for hurtigt. Du kan ikke lægge tandstikker i vand, da de ofte bliver for bløde, men du kan sætte dem i et shotglas, hvor kun enderne af tandstikkerne står i vand, så bliver spidserne ikke bløde.

Lav et ”varmeskjold”
Jeg benytter ofte tricket med et varmeskjold. På den måde kan jeg vende spydene med fingrene, og spydene brænder ikke af eller bliver forkullede. Rul et langt stykke folie ud. Tag et stykke køkkenrulle, læg det sammen et par gange, læg det ovenpå folien og gennemvæd køkkenrullen med vand. Fold folien omkring køkkenrullen, til en lang, flad plade.

Læg denne plade i kanten af din grill, og læg herefter spydene på grillen, men pinden ind over varmeskjoldet af folie. På den måde bliver pindene ikke varmere end du kan vende dem med fingrene første gang spydene skal vendes.

Tilføj ekstra smag til maden med naturspyd
hvis du vil give dine grillspyd, specielt med svinekød og skaldyr, kan du benytte kviste fra rosmarinplanten. Fjern alle blade fra kvisten, og skær den på skrå i den tykkeste ende, så den bliver spids. Stik nu kødet eller skaldyrene på, og grill løs.

Hvis du vil tilføje ekstrasmag til okse og kalvekød på spyd, kan du tilsætte peber og paprika til det vand som spydene lægges i blød i, det giver også lidt ekstra smag. Tilsæt en smule citron til vandet til dine kyllingespyd, det smager også dejligt.

Pin It on Pinterest

Share This