Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Is-the med ingefær og bobler

Is-the med ingefær og bobler
Søren Lyng

Når solen står højt på himlen, og sommeren viser sig fra sin smukkeste side, kan det lækkert med noget koldt at drikke. Her har jeg lavet en opskrift på is-the med ingefærsirup, som kan blandet med både mousserende vin eller bare med iskold danskvand.



OPSKRIFT (4-6 pers.)
3 dl. rørsukker
1 dl. vand
125-150 gr. frisk ingefær
1 liter friskbrygget the (prøv med Earl Grey)
1 flaske mousserende vin eller 1 liter danskvand
1 limefrugt
Isterninger

TILBEREDNING
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver, jo tyndere jo bedre.
Bland sukker og vand i en gryde, og lade det koge op, indtil sukkeret er opløst i vandet.
Tag gryden af blusset og tilsæt ingefær, lad gryden simre videre i 5-7 minutter, under jævnlig omrøring.

Tag gryden af blusset igen, og fisk alle ingefær-skiverne op. Læg 10-12 af de pæneste skiver ingefær på en tallerken i sæt den i køleskabet, de kan bruges til pynt til sidst.
Bryg en kande the, og lad den køle ned. Bland nu the og ingefær-sirup, og sæt blandingen i køleskabet til den er helt kold.

Fyld et glas med isterninger, hæld mousserende vin i glasset, og top med is-theen. Pynt med en limeskive og et par stykker kandiseret ingefær (dem fra køleskabet).

Du kan sagtens erstatte den mousserende vin med danskvand, gerne danskvand med citrus.

TIP
Det kandiserede ingefør smager også fantastisk i salater, sammen med ost eller i en dessert, så lad være med at smide det ud.

Pin It on Pinterest

Share This