Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Italiensk farsbrød med parmaskinke og bacon

Italiensk farsbrød med parmaskinke og bacon
Søren Lyng

Farsbrød er supernemt at tilberede i en grill, speciel hvis du benytter et godt ildfast fad eller en et par foliebakker sat oveni hinanden. Dette farsbrød er lavet med italiensk inspiration og er med mozzarella, soltørrede tomater, parmaskinke og bacon.

OPSKRIFT (4-6 pers)
1 kg, hakket svinekød (eller kalve og svinekød)
1 stort, finthakket løg
1 fed knust hvidløg (valgfrit)
2 dl. havregryn
2 æg
1 Mozzarella kugle
10 soltørrede tomater
20 friske basilikumblade
1 tsk. Tørret Oregano
12-15 skiver bacon
10 skiver Parmaskinke
Salt og peber

TILBEREDNING
Bland fars med finthakket løg, hvidløg, havregryn, æg, oregano og krydr med salt og peber. Sæt farsen på køl.

Tag et ildfast fad eller sæt to foliebakker oveni hinanden, og læg bacon ud i bunden, på langs.
Tag halvdelen af farsen og form den som en pølse. Tryk pølsen flad og læg den oven på bacon.

Hak soltørrede tomater fint, og skær osten i tynde skiver. Læg tomaterne i en bane i midten af farsen, fordel de friske basilikumblade og læg skiver af ost ovenpå. Drys eventuelt med lidt mere tørret oregano.

Form resten af farsen, læg det ovenpå og pres det godt sammen, så farsbrødet lukkes, og osten ikke kan løbe ud, mens farsbrødet er i grillen. Fold bacon op om siderne på farsbrødet, læg et par skiver rundt om bunden, og læg parmaskinke ovenpå på farsbrødet, så det er helt dækket. Pynt eventuelt med et par skiver bacon på toppen til sidst.

Sæt farsbrødet i grillen, på indirekte varme (200-220 grader) i ca. 1 time, eller til en kernetemperatur på 70 grader.

Server farsbrødet med en frisk tomatsalat.

Pin It on Pinterest

Share This