Julemad i grill – And i grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Julemad i grill – And i grill | Grilltips.dk

Julemad i grill – And i grill
Grilltips.dk

Når julen nærmer sig og maden skal planlægges, er det vigtigt at have styr på anden, og hvordan du nemmest tilbereder den perfekte and i grillen. Her får du tips til forberedelse, tilberedning samt kernetemperatur.

Vægt og kvalitet
Juleanden skal først og fremmest være af en ordentlig kvalitet. Hvis I kun er 2 eller 3 personer kan du nøjes med en 2700 til 2900 gram and. Hvis I er 4 personer ville jeg vælge en and på 3000 til 3500 gram. Køb en ordentlig kvalitet, og spørg eventuelt din lokale slagter eller slagteren i supermarkedet til råds.

Kernetemperatur på and
Når du benytter et grill- eller stegetermometer, skal du placere nålen i brystkødet, på det tykkeste sted. Kernetemperaturen skal være 74 grader, og pas på at den ikke kommer højere, så bliver anden tør. Brug gerne et intelligent stegetermometer som f.eks det geniale danske termometer fra CookPerfect Grilltermometer

Husk at indkøbe en ekstra flaske gas inden jul (eller kul hvis du har en briketgrill), så du ikke løber tør i julen, det er temmelig svært at opdrive en ny flaske gas juleaften.

Her er fremgangsmåden.

1. Fjern indmaden, der ofte ligger inden i anden, i en plastikpose

2. Dup anden på inder- og yderside med køkkenrulle

3. Fyld anden med æblestykker, svesker og lidt økologisk appelsinskal

4. Luk begge ender med kødnåle eller madsnor

5. Prik skindet med en gaffel

6. Krydr med salt og peber

7. Stik et grilltermometer i brystkødet

7. Læg indmaden i drypbakken

8. Hæld 1 dl. Vand i drypbakken

9. Tænd grillen på høj, indirekte varme og brun anden af i 10 minutter

10. Skru ned for varmen til ca. 200-220 grader og grill anden i ca. 40 minutter pr kg

11. Kernetemperaturen i brystkødet skal være 74 grader, så er anden klar.

OBS: Se efter at drypbakken ikke løber tør for vand, og tilsæt en smule hvis den er ved at løbe tør.

Saucen laves af væden fra drypbakken, der koges ind, overskydende fedt fjernes. Du kan også lave en klassisk brun sauce, og så tilsætte væden fra drypbakken, siet igennem en si. Se også min opskrift på 3 forskellige udgaver af andesauce her >>