Kanelsnegle i grillen - en klassiker når du bager kager | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Kanelsnegle i grillen - en klassiker når du bager kager | Grilltips.dk

Kanelsnegle i grillen – en klassiker når du bager kage i grillen
Grilltips.dk

Kager bliver ekstra lækre i grillen, på grund af den høje varme og luftfugtighed. Her er opskriften på gode gammeldags kanelsnegle i grillen, samt kanel-snegl-kage.

OPSKRIFT – Dej:
800 gr hvedemel
100 gr smør
5 dl mælk (let eller sød)
50 gr gær
2 æg (1 æg til dejen og et til pensling)
1 tsk salt
100 gr sukker
1 tsk kardemomme (stødt)

OPSKRIFT – Fyld:
200 gr smør (blødt)
150 gr sukker
50 gr brun farin
3 tsk kanel

Perlesukker som drys og glasur af flormelis og vand (evt med rå-kakao hvis du vil have brun glasur)

TILBEREDNING
Smelt smørret i en gryde, uden at de kommer op og boble. Tilsæt mælken, og hæld den håndvarme blanding over i en røreskål (evt en røremaskine) og gæren smuldres i. Tilsæt nu sukker, salt, 1 æg og kardemomme, og start med at røre. Tilsæt melet lidt ad gangen, så der ikke kommer mel-klumper i dejen. Rør dejen sammen til en fast og lind dej.

Lad dejen hæve, under et klæde i 30 minutter. Rul herefter dejen ud til stor jævn flade, og kanter skæres væk, så dejpladen er helt firkantet.

Bland fyldet ved at røre smør, sukker farin og kanel sammen og smør der ud over dejen.

Rul nu dejen stramt til en roulade, og skær den i skiver af 2-3 cm, tykkelse. Læg skiverne på bagepapir der er klippet til så de passer til din pizzasten eller bagesten.

Tryk sneglene flade med håndfladen, penls dem med et sammenpisket æg, og sæt sneglene i grillen (på dit udklippede bagepapir) og bag dem ved indirekte varme, ca. 220 grader i 15-20 minutter. Kig til dem engang imellem, men pas på du ikke lukker al varmen ud af grillen når du kigger.

Når sneglene er bagt færdige, lader du dem kæle af på en rist, og pynter dem efterfølgende med glasur og drysser dem med perlesukker.

TIP:

Prøv at komme ekstra meget fyld i sneglene, skær dem i lidt tykke skiver og læg dem, tæt sammen, i et smurt fad eller en smurt springform. Bag dem i ca. 20 minutter, og du før en dejlig kanel-snegl-kage som du kan pynte med glasur, diverse pyntedrys eller hakket chokolade, og serverer på kaffebordet. Det er en lidt anderledes måde at lave kanelsnegle på.

Her kan du finde flere gode tips til bagning i grillen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.