Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kartoffel gratiner med broccoli og ost

Kartoffel gratiner med broccoli og ost
Sanne (Grilltips.dk)

Denne opskrift på små portionsanrettede kartoffel gratiner er utrolig nemme at forberede og tilberede. De passer rigtig fint til de fleste kødretter, og så ser det bare utroligt lækkert ud når du servere dem.




OPSKRIFT ( 4 pers. / 12 stk.)
7 store kartofler
150 gr. Emmentaler eller Gouda ost
5 æg
3,5 dl fløde
4-5 buketter broccoli (ca. 1/4 broccoli hoved)
Revet muskatnød
Salt og peber
Revet parmesan (valgfrit)

TILBEREDNING
Skræl kartoflerne og skær den i små tern. Skær osten i små tern. Broccolien vaskes og mindre buketter skæres ud, og hakkes til små stykker. Bland alle tre ingredienser i en skål.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let med en gaffel, hvorefter fløden tilsættes. Krydr med revet muskatnød, salt og peber.

Smør 12 små metalforme, en æbleskiveform eller muffins-form der kan tåle at komme i grillen, med olivenolie eller smør.

Fyld formene næsten helt op med kartoffel, ost, broccoli og hæld en stor skefuld æggemasse over, så det kommer helt op til randen af formen.

Drys eventuelt en smule revet parmesan på toppen og kværn lidt ekstra sort peber over.
Bag formene over indirekte varme (200-220 grader) i ca. 20-25 minutter, indtil gratinerne er gyldne og flotte.

Server de små lækre gratiner som tilbehør til en lækker bøf, med masser af sauce.