Klatkager - opskrift på en juledessert med risengrød | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Klatkager - opskrift på en juledessert med risengrød | Grilltips.dk

Klatkager – opskrift på en juledessert
Grilltips.dk

Klatkager er en gammel dansk dessert lavet af kold risengrød, vaniljesukker, mel og æg. Klatkager minder om tykke pandekager. Her er opskriften på juledesserten klatkager

OPSKRIFT
500 gr kold risengrød (fra dagen før)
2 æg
1 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 spsk sødmælk
1 tsk vaniljesukker

TILBEREDNING
Bland alle ingredienser sammen, og sæt i køleskabet i en time.

Varm en grillpande eller stegeplade, og kom smør på. Lav klatter med en spiseske, og steg klatkagerne som pandekager. (kan naturligvis også laves på en almindelig stegepande på komfuret)

Pas på de ikke brænder på, da de kun skal have et par minutter på hver side, eller mindre.

SERVERING
Serveres lune med marmelade og sukker, eller kolde med smør og ahornsirup. Eller hvis du går all in, kan du servere dem med blød vaniljeis og lun kirsebærsauce.

Hvis du vil peppe dine klatkager op, kan du tilsætte lidt reven appelsinskal, citronskal (usprøjtede naturligvis) eller frisk vanilje (fra vaniljestang) til dejen.

Hvis det kun er de voksne der skal have klatkager, kan du tilsætte en tsk Grand Marnier til dejen inden du steger klatkagerne. Og servere dem med blød vaniljeis blandet med lidt Kahlua og friske bær.