Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Krondyrbøffer med bacon-svampe og kartofler

Krondyrbøffer med bacon-svampe og kartofler
Søren Lyng

Hakkekød af krondyr er en delikatesse som du ikke må snyde dig selv for. Kødet har en fantastisk smag, og når det har været en tur på grillen, er det altså verdensklasse. Køb det hos din lokale slagter.



OPSKRIFT (4 pers.)
1 kg. Hakket krondyr
500 gr. små kartofler med skræl
100 gr. smør
6 timiankviste
2 fed hvidløg
1 bakke champignon (200-300 gr.)
1 pakke bacon i tern, eller 200 gr. røget flæsk som du selv skærer
1 stort løg
2 dl. portvin eller rødvin
2 spsk. Oksefond (Touch of taste)
Et glas Tyttebærsyltetøj eller ribsgele
Salt og peber samt lidt bredbladet persille som pynt

TILBEREDNING
Sæt en grillpande i grillen, eller sæt en almindelig pande på komfuret, ved middel varme (ikke for varm). Smelt 100 gr. smør, og læg de hele kartofler i panden. Lad dem stå her og simre i smørret, med et par timiankviste og et par hele fed hvidløg i ca. 30-40 minutter, til de har fået fin farve og er møre. Krydr med salt og peber, lige inden serveringen.

Rens champignon og skær stokkene af. Skær dem herefter i tynde skiver. Sæt en gryde over, og star med at riste bacontern af, til de er halvt færdige, tilsæt herefter champignig, og rist videre i ca. 10 minutter. Tilsæt portvin og lade den koge halvt ind, hvorefter du tilsætter oksefond, og lader det hele koge yderligere ind, til en tyk “sauce” med bacon og champignon. Smag til med dalt og peber.

Bøfferne tilberedes som almindelige hakkebøffer. Pensl dem med lidt olie, og krydr med salt og peber inden bøfferne kommer på grillen.

Anret bøfferne med de stegte kartofler, en klat tyttebærmarmelade eller ribsgele og de ristede bacon-svampe. Pynt på toppen med lidt bredbladet persille. Du kunne lige runde det hele af med en lækker brun sauce, vildtsauce eller rødvinssauce.

Pin It on Pinterest

Share This