Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kylling salat med grillet majs og asparges

Kylling salat med grillet majs og asparges
Sanne Benthin

Denne salat skal serveres kold, og derfor kan du forberede ingredienserne i forvejen, så den bare skal lægges sammen inden serveringen. Den indeholder grillet kylling, majs og asparges. Desuden avocado, pinjekerner og rucola salat. Desuden rucola salat og en skøn dressing med balsamico og honning



OPSKRIFT (4 pers.)
4 stk. kylling bryst
12 skiver bacon
15 grønne asparges
3 majskolber
2 avocado
200 gr. Frisk rucola salat
50 gr. Pinjekerner
Smør, salt og peber

DRESSING
2 spsk. Balsamico eddike
1 spsk. Akaciehonning
1 Spsk. Grov sennep (eller 1 tsk. Dijon sennep)
1 spsk. Olivenolie
Peberblanding eller grov kværnet peber

TILBEREDNING
Rens majskolberne, smør dem ind i smør og pak dem individuelt ind i folie.

Dup kylling bryst tør med køkkenrulle, og pak hvert bryst ind i 3-4 skiver bacon.

Læg kylling brysterne i et ildfast fad, og tilbered dem i grillen, ved indirekte varme i ca. 45 minutter.

Tag foliebakken af varmen, og lad kyllingen køle af.

Læg nu majskolberne på grillen, og grille dem på alle sider i ca. 20 minutter. Lad også dem køle af.

Grill de grønne asparges i et par minutter på hver side, og lad også dem køle af.

Rist pinjekerne gyldne på en varm, tør pande. Læg kernerne på et stykke køkkenrulle til afkøling.

Pisk, med en ske, en dressing af alle ingredienserne, og smag til med enten mere honning eller sennep.

Vask Rucola salaten og dup den tør med et viskestykke eller køkkenrulle, og bred salaten ud på et fad.

Fjerne sten og skræl fra avocado og skær dem i mindre stykker.

Skær majsen fra kolben, skær asparges i mindre stykker og fordel begge ovenpå rucola salaten sammen med avocado.

Skær kylling brysterne i mindre stykker og fordel dem ovenpå, drys med pinjekerner.

Til sidst fordeles dressing over salaten og den er klar til servering.

Pin It on Pinterest

Share This