Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kylling Sataysticks – klassiske kyllingespyd

Kylling Sataysticks – klassiske kyllingespyd
Søren (Grilltips)

Sataysticks er en klassisk thailandsk snack som sagtens kan spises som et froskos eller aftensmåltid. De er også meget populære i picnickurven til udflugten.

OPSKRIFT (4 pers.)
500 g kylling inderfilet
2 spsk. soja sauce
2 fed hvidløg presset
1 tsk. Rørsukker (honning eller almindelig sukker)
1 spsk. Gurkemeje



TILBEREDNING
Rør soya sauce sammen med hvidløg, sukker og gurkemeje sammen til den klassiske Sataysauce, og læg kyllingestrimlerne i blandingen i en time. Hvis du ikke har tid, kan du også pensle Sataysaucen direkte på kyllingen inden du stikker den på spyd og griller den.

Sæt én kyllingestrimmel på hvert spyd, og grill spyddene ved direkte, medium varme, til de er gennemstegt, ca. 2-3 minutter på hver side. Pensl eventuelt spydene med Sataysauce når du vender dem første gang.

TIP

På billedet er der to slags spyd. Satayspyd (de mørke) og Yoghurtspyd, der er kylling inderfilet, lagt i 2 dl yoghurt naturel, saften af en halv lime, en stor håndfuld friskhakkede mynteblade, et fed presset hvidløg, salt og peber. Kyllingen trækker i en times tid, stikkes på spyd og grilles lige som de ovennævnte Sataysticks. Lad endelig overskydende yoghurt sidde på kyllingen, når du lægger spydene på grillen.

Server spydene med hjemmelavet peanutsauce og grøn salat.

Prøv at tilsætte lidt peanutbutter til Sataysaucen, eller vend kyllingen i pisket æg, derefter i kokosmel, inden du griller den. Der er mange muligheder for at gøre dine Sataysticks ekstra lækre.

Husk at lægge dine spyd (gerne træ eller bambusspyd) i blød, i vand i, et par timer inden du skal grille, så brænder spydene ikke så nemt på grillen.

Pin It on Pinterest