Kyllingeruller med bacon, ost og Jalapenos | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kyllingeruller med bacon, ost og Jalapenos | Grilltips.dk

Kyllingeruller med bacon, ost og Jalapenos
Grilltips.dk

Med denne ret, kan du glæde både børn og voksne. Den kan krydres på et utal af måder, og fyldet kan være både stærkt, salt eller sødt. Her er grundopskriften på kyllingeruller med ostefyld, og så er det op til dig at krydre den så den passer til dit selskab. Nederst i artiklen kan du få tips til andre variationer af fyld til kyllingerullerne.

OPSKRIFT (4-6 pers)
4-5 store stykker kyllingebryst (ikke lage/stiksaltet)
150 gr. flødeost (f.eks Philadelphia)
100 gr. revet cheddar
1 spsk syltede Jalapenos (valgfri)
30 stykker bacon i skiver

TILBEDREDNING
Med en skarp kniv flækkes kyllingebrystet på langs, og alt efter størrelse bliver til 2 eller 3 tynde stykker filet. Hvert stykke filet lægges mellem to stykker bagepapir og bankes lidt fladere med en kagerulle. Pas på at kødet ikke går i stykker.

Hak de syltede Jalapenos og bland dem med flødeosten og revet cheddar.
Læg en lille klat osteblanding midt på et stykke kyllingfilet, og rul kyllingen rundt om osten, med den smalle ende af brystet først.

Vikl et stykker bacon om kyllingerullen, på langs, så enderne lukkes, og vikl herefter to stykker bacon om rullen på den korte led, så kyllingen bliver pakket helt ind i bacon (se billedet nedenfor). Du behøver ikke at bruge tandstikker eller stegenåle, pakkerne forbliver fint i form uden.

Smør en foliebakke med lidt olie, og læg kyllingerullerne i bakken. Tænd grillen eller udeovnen og sæt foliebakken på indirekte høj varme 220-250 grader i 25-35 minutter alt efter hvor store rullerne er. Rullerne er klar, når bacon er mørk, gylden og sprød.

Hvis du vil kæle lidt ekstra for rullerne, kan du pensle dem med barbecuesauce, lige før de er færdige, og give dem 5 minutter ekstra i varmen. Pas på med at pensle rullerne før bacon er blevet gylden, da den eller ikke bliver det. Se min opskrift på Barbecuesauce her >>

Server kyllingerullerne med en lækker salat eller bagte kartofler med hvidløgssmør.

TIP
Osteblandingen kan krydres på mange forskellige måder, og cheddar kan skiftes ud med gorgonzola, hakkede krydderurter som basilikum og timian, du kan blande lidt barbecuesauce i ostebandingen, og endeligt kan du blande flødeosten med finthakket peberfrugt eller lidt finthakket frisk chili. Mulighederne er uendelige, så det er op til dig, at finde din favoritfuld til dine kyllingeruller.

Bacon og kylling i grill

Her kan du se hvordan de er rullet, først en bane på langs og så to baner på den korte led.