Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Laks som Gordon Bleu med ost og bacon

Laks som Gordon Bleu med ost og bacon
Søren Lyng

Laks er traditionelt en god fiks at grille, da den indeholder tilpas med fedtstof til ikke at blive tør, selv den tilberede ved høj varme. Her er opskriften på laks i fad, tilberedt som Gordon Bleu.



OPSKRIFT (4 pers.)
4-6 lakse-steaks (gerne en pæn tykkelse)
100 gr. revet cheddar
1 dl. Hakkede soltørrede tomater
1 dl. Bacontern
4 babyporre eller forårsløg
1 rødløg
2 dl. Rasp
Peber-blanding og groft salt

TILBEREDNING
Rist bacontern på en varm pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Skær en lomme i hver laksesteak, og fyld med hakkede soltørrede tomater, bacontern og ost.

Bland peberblanding (blandingskrydderi af forskellige typer peber) og lidt groft salt med rasp. Vend laksestykkerne i rasp.

Rens porre/forårsløg og skær dem i tynde skiver. Pil løget og skær også dette i tynde skiver.
Forbered et ildfast fad, eller en foliebakke, med et stykke bagepapir i bunden.

Læg laksestykkerne i fadet, med lidt mellemrum imellem. Læg porre og rødløg ned i mellemrummene.

Sæt fadet i grillen, på indirekte varme (200-230 grader) i ca. 25-30 minutter.

Kog en gryde nye danske kartofler og server laksen med kartofler, koldt smør og en skønt glas hvidvin eller rosé.

Pin It on Pinterest

Share This