Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Lammeculotte i smør med hvidløg, rosmarin og timian

Lammeculotte i smør med hvidløg, rosmarin og timian
Søren Lyng

Mange mennesker bryder sig ikke om lam, da de smager for meget af ”uld”, men det er kun fordi de ikke har smagt ordentlig lam, som det jeg tilbereder her. Disse lammeculotter kommer fra en fremragende producent, der ved hvordan dyrene skal behandles, og dermed hvordan man skaber et godt produkt.

 

OPSKRIFT (4 pers.)
2 lammeculotter (500 gr. pr stk. fra Jelling Naturkød) 
100 gr. smør
7 fed hvidløg
3 kviste frisk rosmarin
5 kviste frisk timian
Salt, peber og olivenolie

TILBEREDNING
Trim lammeculotterne for lidt af fedtet på underisen, hvis det er nødvendigt. Rids fedtet på toppen af culotterne med en kniv, og massér en fed knust hvidløg ind i hver, krydr med salt og peber.
Klargør en kold stegepande, med smør, kviste af rosmarin og timian samt 5 hele fed hvidløg skæret igennem en enkelt gang.

Tænd grillen på direkte varme, og brun culotterne på alle sider i et par minutter. Sæt samtidig stegepanden i grillen. Så snart smørret er smeltet lægges de brunede culotter i panden, og steger videre i ca. 30 minutter med grillen lukket.

Vend ikke culotterne, men lad dem stege med fedtsiden opad hele tiden. (Fedtet kan godt afgive en lidt ”trannet/uldet” smag, som ellers ikke kan smages, hvis culotterne steges med fedtet opad.

Kernetemperaturen skal være 58-60 når culotterne tage af panden. Lad dem hvile på et skærebræt i et par minutter for de skæres i tynde skiver og serveres med græsk kartoffelsalat og en hjemmelavet vild- eller rødvinssauce.

TIP:
Brug en stål-miniral pande, en støbejernspande, en bradpande eller et fad der tåler grill. Du kan også bruge en foliebakke, men så skal du passe på undervarmen. Sæt eventuelt to foliebakker oveni hinanden, og kom lidt vand i den nederste, så er undervarmen ikke så voldsom.

Pin It on Pinterest

Share This