Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Lammekrone på grill – med pestokartofler og salat

Lammekrone på grill – med pestokartofler og salat
Søren (Grilltips)

Lam er en meget overset men, utroligt lækkert, spise. Det bedste du kan få er lammekrone, der med sin fantastiske smag og saftige kød, er en delikatesse at serverer. Her er opskriften på lammekrone på grill.

OPSKRIFT (4 pers)
1 lammekrone, renset for fedt
1 spsk balsamico glaze (kan købes i de fleste supermarkeder eller laves selv*)
1 spsk brun farin
1 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg



TILBEREDNING
Lammekrone er rygfilet fra lammet, med ribben, bedre kendt som skafter. De ser meget festlige ud ved servering

Rids kødsiden med en skarp kniv og trim eventuelt fedt væk.

Pres eller hak hvidløget fint og bland det i en skål med balsamico glaze, brun farin og chilisauce. Smør marinaden på lammekronen, og lad den marinerer i mindst 3 timer, gerne lidt længere.

Lammekronen skal grilles på indirekte varme, så hvis du bruger kulgrill, skal du lave en 50/50 optænding. Dog skal kronen først brunes over direkte, høj varme i et par minutter, til den er brunet hele vejen rundt.

Grill herefter kronen ved indirekte varme i 10 minutter på bensiden og 10 minutter på kødsiden, indtil en kernetemperatur på 56 grader. Lad det herefter trække i 10 minutter inden servering.

Server med nye kartofler vendt i hjemmelavet pesto, samt en lækker grøn salat.

* Balsamico glaze kan du sagtens lave selv, ved at koge balsamico eddike ned til en tyk, sirupagtig konsistent. Du skal dog forvente at bruge en hel flaske balsamico eddike, for at få en stor spiseske til denne ret. Så derfor kan det godt betale sig at købe den færdige glaze i supermarkedet. Du finder den typisk på hylderne med olivenolie og eddiker.

Pin It on Pinterest