Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Marineret laks på flere forskellige måder – i grill

Marineret laks på flere forskellige måder – i grill
Søren (Grilltips)

Laks er en god fisk til grillen, da den tåler masser af krydderier. Samtidig er laks en meget fed fisk, som derfor ikke så nemt bliver tør når den kommer i grillen. Her er der inspiration til marineret laks på flere måder, med spændende krydderier og smagskombinationer




OPSKRIFT – Græsk inspireret laks (2 pers.)
2 stykker laks
3 spsk. Olivenolie
Saft af en citron
Skal af en kvart citron (økologisk)
2 fed hakket hvidløg
2 tsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet peber

TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.

Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.

Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.

Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.

Server med nye danske kartofler, smør og persille

TIP: Denne marinade er også god til rejer og kammuslinger på spyd, over grillen.

OPSKRIFT – Amerikansk inspireret (2 pers)
2 stykker laks
3 spsk. Ahornsirup
2 spsk. Balsamico eddike
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. friske timianblade (eller ½ tsk. tørrede)
Peber

TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.

Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.

Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.

Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.

Server med grillede kartoffelbåde, dryppet med saften fra en grillet citron og drysset med tørret timian

OPSKRIFT – Sommerfrisk (2 pers.)
2 stykker laks
Saft af en appelsin
Skal fra en halv appelsin (økologisk)
1 spsk. Acaciehonning
1 spsk. Friskhakket korianter
1 tsk. Friskrevet ingefær

TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.

Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.

Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.

Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.

Server med en grønkålssalat med appelsin og nødder. Se opskriften her >>

TIP: Kan også bruges til svinekød eller kylling

BONUS MARINADE

OPSKRIFT – Tropisk laks (2 pers.)
2 stykker laks
1 dl. Ananasjuice
2 spsk. Hakkede syltede jalapeno (dyp dem med køkkenrulle før du hakker dem)
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. Barbecuekrydderi (tørret blanding fra supermarkedet)
Salt og peber

TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.

Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.

Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.

Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.

Server med en frisk salat med tynde skiver af grillet ananas, pinjekerner, rucola og smuldret feta.

Pin It on Pinterest

Share This