Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Marineret Skinkemignon med Butternut Squash og salat

Marineret Skinkemignon med Butternut Squash og salat
Søren (Grilltips)

Skinkemignon er et meget overset stykke svinekød, som er perfekt til marinering og til grillen. Det bliver saftigt og smager rigtig godt. Her er opskriften på marineret skinkemignon

OPSKRIFT (4 pers)
2-3 Skinkemignon (ca 200 gram pr stk)
2 spsk rødvin
1 tsk paprika
½ tsk knust spidskommen
1 fed hvidløg
½ tsk sennepspulver
salt og peber



TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen og gnid kødet med blandingen. Læg kødet i en plastispose i 6-12 timer i køleskabet.

Tænd grillen med indirekte varme. Brun først kødet et par minutter på begge sider, og flyt herefter kødet over på indirekte varme, ca. 10 minutter på hver side, alt efter størrelse.

Hvis du bruger stegetermometer skal kødet nå en kernetemperatur på højst 67 grader, hvorefter kødet kan hvile i 10 minutter (let rosa). Hvis du vil skære kødet direkte fra grillen kan du lade kernetemperaturen komme op på 70 grader for gennemstegt.

Læs mere om kernetemperatur her >>

Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver og server med Butternut Squash og lækker grøn salat.

OPSKRIFT – Butternut Squash

1 Butternut Squash (ca. 1 kg)
2 spsk olivenolie
2 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk chiliflager
Salt og peber
(du kan også bruge spidskommen, koriander, smoked paprika mv.)

TILBEREDNING

Butternut Squash er ligesom Skinkemignon, meget overset. Butternut Squash minder om kartoffel, men endnu mere fast, og lidt sødere

Skræl grønsagen med en kartoffelskræller, og hvis skrællen er for tyk, skær skrælden af med en kokkekniv eller grønsagskniv.

Skær frugtkødet i mindre terninger og kom dem i en plastikpose, sammen med olie og krydderier. Vend posen godt så krydderierne fordeles på aller terningerne.

Smør et ildfast fad med smør, og hæld posen indhold i fadet. Bred terningerne ud, så de kun ligger i ét lag.

Søt fadet i grillen (eller varmluftovn) i 30-40 minutter ved middel varme 200-220 grader, eller til de har fået en flot gylden og bagt farve.

TIP: Kan spises som tilbehør istedet for kartofler, eller kan køles af og blandes i salat. Uanset hvad du gør, er det en lækker og meget smagsfyld oplevelse.

Pin It on Pinterest