Mexicansk farsbrød i grill med salsa / salat | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Mexicansk farsbrød i grill med salsa / salat | Grilltips.dk

Mexicansk farsbrød i grill med salsa / salat
Grilltips.dk

Farsbrød kan tilberedes på 1000 måder på grill, og her har jeg lavet en mexicansk variant, hvortil jeg har lavet en portion guacamole og en lækker frisk salat med finthakkede, rå grønsager, hvidløg og chili. Tilsammen er det en smags-eksplosion som du skal prøve.

OPSKRIFT FARSBRØD (4-6 pers)
1 kg. Hakket oksekød (6-10% fedt)
2 spsk. Rasp
15 skiver god bacon
100 gr. Revet ost
½ tsk. Tørret Koriander*
½ tsk Tørret Spidskommen*
½ tsk. Grov peberblanding*
½ tsk. Hvidløgspulver*
½ tsk. Løgpulver*

*I stedet for alle krydderierne kan du blande et brev Santa Maria Tex Mex Chili Con Carne krydderiblanding i farsen i stedet.

OPSKRIFT SALAT / SALSA (4-6 pers)
1 rød peber
½ agurk
1 rødløg
2 dl. Røde Kidneybønner
2 tomater
1 spsk. Finthakket syltet Jalapenos chili
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie

TILBEREDNING FARSBRØD
Ælt farsen med rasp og alle krydderierne. Rul farsen til en pølse, læg den mellem to stykker bagepapir og rul den flad med hænderne eller en kagerulle.

Når farsen er rullet ud, fyldes rundhåndede håndfulde revet ost i midten, hvorefter farsen rulles sammen, og trykkes sammen i enderne.

Læg bacon ud på et skærebræt, så stykkerne lige akkurat lapper over hinanden, læg farsrullen i midten, og læg på fold på skift en skive bacon om farsrullen, til den er helt pakket ind.

Læg farsrullen i et ildfast fad eller i en foliebakke, og bag det i grillen, på medium indirekte varme, til en kerne temperatur på 80 grader.

SALAT / SALSA
Skær peberfrugt og rødløg i meget fine stykker. Flæk agurken og fjern kernerne med en ske. Skær også agurken i fine små tern. Skær tomaterne i både, fjern kernerne og skær bådene i fine tern. Dræn bønnerne (fra dåse) og skyl dem i koldt vand. Dryp dem af og læg dem i en skål med resten af grønsagerne.

Hak de syltede Jalapenos fint, og knus hvidløget. Bland med salaten.

Smag til sidst til med olivenolie, salt og peber, og salaten (salsaen) er klar til at servere sammen med hjemmelavet Guacamole (se opskriften på Guacamole nedenfor) og ovnstegte kartoffelbåde, dryppet med olivenolie og citronsaft.

Guacamole – Klassiker fra Mexico