Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Mexicanske hakkebøffer med taco knas

Mexicanske hakkebøffer med taco knas
Søren (Grilltips)

Hakkebøffer kan varieres på mange forskellige måder, og farsen er altid taknemlig at arbejde med. I denne opskrift tager jeg udgangspunkt i det mexicanske køkken, og tilsætter et lille touch af knas med lidt knuste tacoskaller.




OPSKRIFT (4 pers.)
500 gr. hakket oksekød (gerne 15%)
75 gr. revet cheddar ost
½ brev Santa Maria Taco Spice Mix Krydderblanding (eller et andet mærke)
2 tsk. hakkede syltede jalapenos
5 tacoskaller eller en stor håndfuld nachos chips

TILBEREDNING
Knus tacoskallerne i en blender, til de er knust som rasp. Bland kødet med krydderblandingen, ost, hakkede jalapenos og tilsæt halvdelen af raspen, som masseres ind i farsen.

Form 4-6 hakkebøffer og tryk dem flade med håndhælen. Vend bøfferne i den resterende rasp, så raspen trykkes ind i overfladen på bøfferne. Brug evt. en kokkekniv til at ”hakke”* dem på begge sider. Dryp begge sider af bøfferne med god olivenolie.

Et godt tip er at lægge de færdige, rå bøffer på en tallerken smurt med olivenolie, og stille dem i køleskabet et par timer inden tilberedning. På den måde trækker krydderierne i farsen lidt mere ud og samtidig bliver bøfferne mere faste når de skal på grillen.

Grill bøfferne på direkte, middel, varme i 3-5 minutter på hver side.

Server med guacamole og en frisk salat med tomater, peberfrugt, salatløg og hakket bredbladet persille.

*når du ”hakker” bøfferne med en kniv, holder de nemmere deres form når de grilles, da overfladen er blevet brudt af de mange små riller som du laver med kniven. Ellers risikere du at hakkebøffen trækker sig sammen, og nærmest bliver rund. Læs mit tip til hakkedrengen her >>

Pin It on Pinterest