Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Mørbrad fyldt med parmaskinke, ost og basilikum

Mørbrad fyldt med parmaskinke, ost og basilikum
Søren Lyng

Denne ret er inspireret af det italienske køkken. Først skæres en hel mødbrad ud, og så fyldes den med hele skiver parmaskine, ost, friske krydderurter, og til sidst vikles den i bacon. Det er både nemt og super lækkert.

 

OPSKRIFT (4 pers.)
1-2 svinemørbrad (ca. 600-700 gr.)
6 skiver parmaskinke
20 friske basilikumblade
50 gr. revet parmasanost (du kan også bruge en mildere ost som Mozarella)
20 skiver god bacon

TILBEREDNING
Først skal mørbraden pudses af, og enderne skæres af. Lav nu et langt snit på ca. ½ cm på langs af mørbraden. Stik en finder ned i snittet, og læg en nyt snit, mens du langsomt “ruller” mørbraden. Det er lidt som en omvendt roulade. Til sidst har du et stykke firkantet kød på 2-3 cm tykkelse.

Læg skiver af parmeskinke på mørbraden, fordel osten og basilikumbladene og slut af med lidt peber.

Læg baconskiverne i forlængelse af hinanden, to og to, mens de lapper en smule ind over hinanden. Når du har lagt bacon nok ud, ruller du mårbraden sammen, lægger den midt på “baconmåtten” og begynder forsigtigt at lægge skiverne rundt om mørbraden, en af gangen, på kryds og tværs (se billede).

Læg mørbraden i en foliebakke, og sæt bakken i grillen, på indirekte varme i ca. 35-40 minutter eller til en kernetemperatur på 68 grader. Tag derefter bakken af og lad mørbraden trække i 10 minutter for den skæres ud.

TIP
Hvis der samler sig for meget væde i foliebakken, prikker du et par huller i den 10 minutter for mørbraden er færdig. Så dræner væden fra, og overfladen bliver nemmere sprød.

Skær mørbraden i 2-3 cm. tykke skiver og server den med en lækker salat eller en bagt kartoffel med kryddersmør.

Baconflet grilltips.dk

Her kan du se “flet” med bacon. Det er slet ikke så svært.

Pin It on Pinterest

Share This