Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Morsø Forno – Dansk udeovn i verdensklasse

Morsø Forno – Dansk udeovn i verdensklasse
Søren (Grilltips)

Hos Morsø Jernstøberi fremstiller de andet end de klassiske og traditionelle brændeovne. Seneste skud på stammen er udeovne i støbejern, der blandt andre går under navnet Forno. Det er dansk design, kombineret med stolte håndværkstraditioner og øje for æstetik og kvalitet der har skabt denne serie af smukke og funktionelle udeovne.

Morsø Forne – Dansk udeovn i verdensklasse
Der er noget klassisk, elegant og æstetisk smukt over Morsøs Forno, der med inspiration fra Sydeuropa, tager traditionen med Native Cooking, altså traditionel madlavning over åben ild, til Danmark. Ovnen er tegnet og designet i Danmark af Morsøs egne designere i samarbejde med en dansk kok, og sammen har de skabt det smukke design, og de funktionelle egenskaber, som kendetegner Morsø Forno

Mange forskellige retter
Man kan lave mange forskellige slags opskrifter i en Morsø Forno, lige fra de åbenlyse retter som pizza og brød men også simreretter og supper, langtidsstegt kød, grillretter, kager, desserter samt røget fisk og ost. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Når man køber en Morsø Forno medfølger der en kogebog fyldt med lækre opskrifter, hvoraf en del af opskrifterne også kan læses online på Morsøs hjemmeside. Læs opskrifter på mad i Morsø Forno her >>

Kvalitet fra start til slut
Lige fra jeg modtog min Morsø Forno med fragtmanden, emmede den af kvalitet. Selve ovnen var pakket i en kasse, der kunne tåle en jordomrejse, uden at skade ovnen, og da jeg begyndte at pakke den ud, blev jeg fyldt med ærefrygt over vægten. Den var delt i 3 dele, der til sammen vejer 96 kg, hvilket fortæller noget om hvor meget støbejern der går til, for at fremstille sådan en ovn. Jeg pakkede også det medfølgende rullebord ud, og begyndte at samle det. Det var utroligt nemt, da alle dele passede perfekt sammen, og hvert skruehul gik som smurt. I løbet af 30 minutter var både bord og ovn samlet, og klar til sin første optænding.

Den første optænding
Tørt løvtræ blev placeret i 3 x 3 x 3 ovenpå hinanden, og jeg tændte en enkelt optændingsblok (lavet af parafin, der hverken lugter eller er giftig). I løbet at et par minutter brændte ovnen perfekt. Jeg havde lavet en skål pizzadej i forvejen, samt skåret lidt panchetta, revet lidt ost og halveret nogle cherrytomater. Da ovnen havde brændt i ca. 30 minutter skubbede jeg det brændende træ ind bagerst i ovnen, lagde et par stykker mere på, og begyndte at bage min første pizza, direkte på stenen i Fornoen. 4 minutter efter havde jeg den mest fantastiske pizza, sprød med gylden ost. Det var en stor smagsoplevelse.

Grej og tilbehør
Der er lavet en del tilbehør til Morsø Forno, som skorsten, pizzaspade, askeskraber, ildtang, rullebord, ovndør (til røgning) og meget mere. Dertil kommer Morsøs helt fantastiske serie af gryder, potter og pander, stegetallerkner, grillriste mv. der er med til at gøre madlavning i en Morsø Forno endnu mere gennemført. Alle disse produkter vil jeg arbejde med i løbet af året, så der kan komme mange flere lækre opskrifter på grilltips.dk – Native Cooking når det er allerbedst.

Ovnen er perfekt, både til madlavning, men også som hyggepejs en kølig dag, eller på terrassen om sommeren. Morsø Forno er en perfekt kombination af mad- og hyggelig udeovn.

Pin It on Pinterest