Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Nemt madbrød i grillen – Italiensk inspireret

Nemt madbrød i grillen – Italiensk inspireret
Søren (Grilltips)

Madbrød må ikke tage lang tid at lave, da det er et tilbehør der ikke fylder meget, men som er en vigtig bestanddel ved middagsbordet. Ofte er bagning tidskrævende, men her er opskriften på et hurtigt og nemt madbrød med krydderier.

OPSKRIFT (8 pers.)

200 gr hvedemel
150 gr durumhvede
25 g gær
50 g smør
2 dl mælk
1⁄2 dl yoghurt natural
1 tsk sukker
1 tsk groft salt (gerne flagesalt)
1⁄2 tsk tørret rosmarin
1/2 stk tørret timian
God olivenolie



TILBEREDNING

Smelt smørret i en gryde, og hæld det i en skål sammen med mælken. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt yoghurten. Tilsæt mel (gem en lille håndfuld mel), mælk, sukker og salt, og ælt dejen eller rør den på en røremaskine til en lind og fast dej.

Form dejen til et stort fladt brød på ca. 30 cm i diameter, og læg det på bagepapir. Skør krydser i dejen/brødet, næsten hele vejen igennem, så der laves 8 brudlinjer. Krydr brødet med timian, rosmarin og groft salt og slut af med at dryppe olivenolie ud over brødet.

Lad brødet hæve i 30 minutter, og sæt det derefter på en pizzasten i grillen, ved 220 grader i ca. 18-20 minutter.

TIP!! Lad brødet stå på bagepapir, men klip bagepapiret til, så det følger brødets form. På den måde glider brødet nemt over på pizzastenen, og er nemt at trække af igen når det er færdigbagt.

Pin It on Pinterest