Open Steak Sandwich ala Grilltips.dk | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Open Steak Sandwich ala Grilltips.dk | Grilltips.dk

Open Steak Sandwich ala Grilltips.dk
Grilltips.dk

En open steak sandwich er i ordets betydning en sandwich uden låg. Denne type sandwich er meget populær i USA men er også begyndt at vinde frem herhjemme. Det er en ultra lækker måde at tilberede en sandwich, hvor man kan se alle ingredienserne, hvilket er med til at gøre den endnu mere lækker

OPSKRIFT (4 pers.)
1 flankesteak (ca. 1 til 1,5 kg)
1 stort landbrød (franskbrød)
1 bakke blandet salat
2 store rødløg
200 gr. Cheddar i skiver
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 dl. god olivenolie
2 dl. Chili Mayonnaise – gerne hjemmelavet
Salt og peber

TILBEREDNING
Start med at lave din egen chili eller hvidløgs-mayonnaise, det er nemmere end du tror, og så smager det altså bare bedre. Se opskriften på hjemmelavet mayonnaise her >>

Krydr flankesteaken med salt og peber, og grill den, på direkte varme, i 6-10 minutter på hver side, alt efter tykkelsen. Tag steaken af, og lad den trække mens brødet grilles.

Skær brødet i skiver, og dryp begge sider med olivenolie. Grill brødskiverne på direkte varme i 1-2 minut på hver side, til skiverne har fået grillestriber og er blevet sprøde. Når brødet vendes første gang lægges en skive cheddarost på den side der ér grillet. Vend ikke brødet igen.

Når brødet er grillet på den anden side, anrettes tynde skiver af rødløg med en håndfuld blandet salat på brødet. Tynde skiver flankesteak lægges ovenpå og til sidst en skefuld hjemmelavet mayonnaise og til allersidst lidt bredbladet persille. Kværn eventuelt lidt sort peber over lige inde serveringen.

Server en stor kold øl, eller et godt glas kraftfuld rødvin til.