Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Pæretærte med chokolade og mandler

Pæretærte med chokolade og mandler
Søren (Grilltips)

Det er slet ikke så svært at lave lækre tærter i grillen, du skal bare være opmærksom på temperaturen, og holde godt øje med tærten så den ikke brænder på. Hvis du gør dette er det ingen sag at fremtrylle den lækreste tærte fra grillen.



OPSKRIFT
6-8 pærere ferskner fra dåse
2½ dl. sødmælk
1 dl. sukker
1 dl. hvedemel
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
50 gr. mandelsplitter
50 gr. mørk chokolade

TILBEREDNING
Tag pærerne op af dåsen og dup dem med køkkenrulle. Drys dem med en smule sukker.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æg og mælk sammen i en skål og tilsæt langsomt melblandingen. Dejen skal være meget flydende.

Smør et tærtefad med smør, fordel pærerne i fadet og hæld dejblandigen rundt om frugterne. Drys hakket chokolade rundt om pærerne så chokoladen hovedsaligt ”drukner” i dejen. Gør det samme med en håndfuld hakkede mandler eller mandelsplitter.

Sæt tærtefadet på en bage- eller pizzasten i grillen, på indirekte varme (220-230 grader) i 15 minutter, hvorefter låget på grillen åbnes, og varmen sænkes til omkring 180-200 grader, hvorefter tærten bager videre i ca. 20 minutter med låget lukket igen.

Kanten på tærten kan godt blive meget mørk, men tærten skal ikke være gylden i midten, da ægge-dejen er brændt på, hvis tærten bliver helt mørk i midten. Rust tærteformen lidt og se om midten virker fast. Hvis den stadig er flydende skal tærten have et par minutter mere.

Tag tærten af grillen og lad den køle inden den og serveres lun eller kold med vaniljeis eller flødeskum og et ekstra drys mørk chokolade eller chokoladesauce.

Pin It on Pinterest

Share This