Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Pesto – Hjemmelavet pesto er nemt og superlækkert

Pesto – Hjemmelavet pesto er nemt og superlækkert
Søren (Grilltips)

Pesto kan laves på mange måder og med mange forskellige ingredienser. Den traditionelle pesto laves med basilikumblade, olivenolie, pinjekerne og ost. Her er opskriften på hjemmelavet pesto.

OPSKRIFT
1 stor håndfuld friske basilikumblade (en hel potte fra supermarkedet)
2-3 fed hvidløg (alt efter størrelse)
4-5 spsk olivenolie (alt efter den ønskede konsistens)
30 gr parmesan
½ dl pinjekerne
salt



TILBEREDNING
Start med at riste pinjekerne på en tør pande. De må ikke blive meget mørkebrune eller sorte, men gerne lysebrune. Lad dem køle på et stykke køkkenrulle i 30 minutter

Pluk alle bladene af basilikumplanten og skyl bladene. Læg dem på køkkenrulle så de kan dryppe af.

Riv parmasan (eller Grana) på den grove side på et rivejern, og skær hvidløget i mindre stykker.

Kom nu parmasan, pinjekerner, hvidløg og olivenolie i en minihakker eller foodprocesser, og giv det hele et hurtig blend i 10-15 sekunder. Tilsæt nu basilikumbladene og blend igen 15-25 sekunder til du har den ønskede konsistens. Hvis den bliver for tyk kan du tilsætte lidt mere olivenolie, og bliver den for tynd tilsætter du fintrevet parmasan og blender hurtigt i kort tid.

Hvis du blender for længe, bliver din pesto alt for findelt. Pesto skal være grov og tyk i konsistensen.

Server straks til pasta, fisk eller nye danske kartofler.

Du kan som sagt lave pesto af et utal af råvarer. Prøv at erstatte basilikumblade med soltørrede tomater (i olie), og hvis du ikke har pinjekerner kan du erstatte dem med mandler. Leg alt det du vil, nu har du grundopskriften på pesto.

Pin It on Pinterest

Share This