Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Pulled Pork på 3 forskellige måder

Pulled Pork på 3 forskellige måder
Søren (Grilltips)

Pulled Pork er blevet danmarks nye grill-nationalret, og den laves i et hav af variationer med forskellige krydderier, marinader og lage. Resultatet bliver utolig lækkert og kan serveres på mange måder.

Her vil jeg komme med tre forskellige måder at serverer Pulled Pork på. Som burger, som pastasalat og som pizza. Her er min opskrift på Pulled Pork i grillen.



Pulled Pork burger med løg kompot
Bag nogle burgerboller, eller køb nogle ordentlige burgerboller hos bageren. Se min opskrift på hjemmelavede burgerboller. Smør under-bollen med kryddermayonaise eller aioli, læg pulled pork køddet på og top med løg kompot. Smør ligeledes overbollen med aioli og din burger er færdig.

OPSKRIFT (løg kompot)

6 store rødløg
2 spsk smør
1 dl lagereddike
4 spsk sukker
2 spsk flydende honning
1 knsp salt
frisk timian.

Skræl løgene, halver dem og skør dem i tynde skiver. Smetl smørret i en tykbundet gryde, og svits løgene, ved svag varme i et par minutter. Tilsæt eddike, sukker, salt og honning og lad kompotten simre i et par minutter. Lad den køle lidt af, og den er klar til servering.

I stedet for løg kompot kan du også bruge den klassiske coleslaw, lavet af revet gulerod, forskillige slags kål, og en dressing af creme fraiche, mayonaise, salt og peber.

Pulled Pork som pasta salat
Lav en pastasalat af penne pasta (de hule rør), hakkede soltørrede tomater (gerne dem i olie, hvor du dræner olien fra), en håndfuld friske oliven uden sten, en håndfuld friske basilikumblade og flager af parmasanost drysset over. Bland alle ingredienserne med pulled pork, og du har en lækker pastasalat.

Du kan naturligvis selv komponerer din pastasalat og tilføje frisk agurk, tomat, ærter, salat osv.

Pulled Pork som pizza
Du kan bruge dit pulled pork kød på rigtig mange forskellige måder, og i denne opskrift bruger du kødet på en pizza. Start med at lave en god pizzadej, se min opskrift på verdens nemmeste pizzadej. Lav en tomatsauce, eller brug en god købesauce, f.eks Princip fra Bilka. Rul pizzadejen ud til den rette størrelse, smør et tyndt lag tomatsauce på dejen, drys først med revet ost og fordel så pulled pork i et jævnt lag over hele pizzaen. Fordel syltet peberfrugt øverst (kan købes på glas i de fleste supermarkeder) og drys en smule ost til sidst.

Bag pizzaen i din grill, på en pizzasten ved ca. 250 grader i 15-18 minutter, og server straks med en grøn salat og en kold øl.

Grilltip
Når du laver Pulled Pork på grillen, er det vigtigt at du følger min anvisning til optænding af din kulgrill, så får du det bedste resultat. Det er lidt nemmere at styre på en gasgrill, men hvios du vil lave din pulled pork som de professionelle, skal du investerer i en såkaldt ”smoker”, men det er ikke nødvendigt for at få en lækkert resultat. Du kan se min anvisning til langtidsstegning i grillen, så er du godt igang.

Velbekomme

Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest

Share This