Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Pulled Pork på 3 timer – i gryde og grill

Pulled Pork på 3 timer – i gryde og grill
Søren (Grilltips)

Pulled Pork laves traditionelt som langtidsstegt nakkefilet, stegt i grill eller ovn i 10-13 timer. Det kan være en langsommelig proces, og derfor har Grilltips.dk nu udviklet en hurtigere metode, der er mindst lige så lækker. Pulled Pork på 3 timer, i en gryde i grill eller en ovn.




OPSKRIFT (4-6 personer)
1.5 – 2 kg svine-nakkefilet
3 løg
5 fed hvidløg
2 dl. ananasjuice
2 dl. stout eller porter (øl)
1 dl. koncentreret hønsefond eller 2 terninger
1 spsk. brun farin
1 spsk. Soyasauce
1 rød chili
1 tsk. sennepspulver (valgfrit)
5-8 tørrede enebær

TILBEREDNING
Skræl løg og hvidløg og skær dem i grove stykker. Læg dem i gryden.

Hæld ananasjuice, øl, fond, farin, soya, chili (skåret i to stykker), sennepspulver og enebær i gryden.

Skær nakkefilet i 6-8 cm tykke skiver, og krydr dem med groft peber.

Læg kødet i gryden, ovenpå resten af ingredienserne, læg låg på og sæt gryden i grillen, på en bage- eller pizzastensten i 3 timer ved middel, indirekte varme (180-220 grader).

Når gryden er taget af varmen, tages kødet op, dryppes af og lægges i et fad, hvor det pilles fra hinanden med to gafler.

Nu har du Pulled Pork til en lækker burger eller til en portion lækker coleslaw og en kold øl.

Denne Pulled Pork vil smage fantastisk med hjemmelavet Pickeles, se opskriften på pickles her >>

Væden i bunden af gryden kan bruges til en fantastisk sauce. Skim fedtet af, og hæld væden igennem en sigte, ned i en gryde. Tilsæt et spsk. whiskey, en tsk. koncentreret tomatpure, og et skvat piskefløde. Kog saucen op, og jævn den med saucejævner. Hvis du ikke jævner saucen kan den fryses og bruges til frikadeller, koteletter eller ribbensteg en anden gang.

Pulled Pork Opskrift

Pulled Pork i en gryde i grillen. Pulled Pork på 3 timer

Pin It on Pinterest

Share This