Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Ratatouille som tilbehør eller forret

Ratatouille som tilbehør eller forret
Søren Lyng

Ratatouille er en fantastisk grønsagsret fra Frankrig. Retten kan enten spises som et måltid for sig selv, eller som det oftest gør, bruges som tilbehør til steg eller bøf. Ratatouille laves af klassiske middelhavs grønsager, og her har jeg lavet den på en nye måde, perfekt som tilbehør til en grillret.



OPSKRIFT (4 pers)
1 stor aubergine
1 Squash
1 løg
1 rød peber
1 fed hvidløg
8 små faste cherrytomater (eller San Marzano tomater)
2 dl. friskrevet Parmesan eller Grana
Persille, salt og peber

TILBEREDNING
Skær 4 tykke skiver aubergine, pensl dem med olivenolie på begge sider, og læg dem til side.

Skær resten af aubergine i små tern og gør det samme med squash, løg og peberfrugt. Skær tomaterne i halve, og pres hvidløget.

Grill de 4 tykke skiver aubergine i 3-4 minutter på hver side, og læg dem på en tallerken.

Varm en pande med olivenolie op, læg alle grøntsagerne samt hvidløg på panden, skru ned for varmen, og lad den bruse af, mens det vendes forsigtigt et par gange. Du må ikke rode for meget rundt i retten, små smatter grøntsagerne ud. Efter ca. 10 minutter er ratatouille færdig.

Anret den færdige ratatouille på de tykke skiver aubergine, drys med rigelige mængder parmesanost, og gratinér i grill eller ovn i ca. 5 minutter. Herefter er retten klar til at blive serveret som tilbehør til et stykke kylling, steg eller en lækker bøf.

TIP
Du kan lave dobbelt portion, så der er to til hver, så kan de faktisk gøre det ud for en let frokostret eller en forret.

Jeg har anrettet min Ratatouille på et smukt fra fra Bentbrandt.dk – Se hele udvalget af lækre fade til at anrette på, på deres hjemmeside her >>

Pin It on Pinterest

Share This