Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Riedel – Glasset eksperterne drikker af

Riedel – Glasset eksperterne drikker af
Søren Lyng

Vinglas er ikke bare vinglas, det er en hel videnskab, og det har aldrig været mere populært end nu, at benytte de korrekte glas til den rette vin, der er nemlig stor forskel på glas, og dét ved producenten Riedel alt om.

Lange stolte traditioner
Josef Riedel ejede i 1858 hele otte glasværker samt to tekstilfabrikker og en kulmine. Han var med andre ord en driftig forretningsmand, der værdsatte kvalitet, og som satte en stor ære i at fremstille glas til det bedre borgerskab. Frem til 1873 fremstillede han kun glas til lysekroner, smykker og glasperler, men herefter begyndte han at fremstille glas til vin og øl. Josef modtog mange priser og hædersbevisninger for sine glas, og han blev således tildelt “Grand Prix” (hovedprisen, red) ved verdensudstillingen i Wien i 1873, han blev udråbt som æresborger i Franzesbad og Wiesenthal og han modtog endda en hædersbevisning fra paven i Rom.

Smager vin bedre i Riedel glas?
Det enkle svar er ja. Vin er en organisk væske, der kan have tusindvis af nuancer, hvilke giver sig til kende på vidt forskellige måder. Dette kombineret med alkoholprocenten, fremstillingsmetoden, jordbunden på vinmarkerne, druesorterne, gæringsprocessen, lagringen og flere andre faktorer, gør at vin skal nydes af korrekte glas, for at opnå sit fulde potentiale. Det drejer sig om at få vinens bouquet (duft, red) til at træde frem, ligesom det er vigtigt at vinen iltes korrekt i glasset. Derfor er det ikke helt ligegyldigt hvilken vin der drikkes af hvilke glas.
Se udvalget af Riedelglas på Riedelvinglas.dk

Personligt kan jeg godt give et eksempel. Jeg elsker Champagne og mousserende vin, men kunne aldrig finde på at drikke den af klassiske slanke ”Champagneglas”. Her bliver champagnen ganske enkelt for prikkende, og bliver ikke iltet ordentligt. Jeg drikker Champagne af større åbne vinglas, som f.eks Riedel Veritas Champagneglas der tillader boblerne at aftage en smule, og champagnen at ilte lidt, samtidig med at den flader lidt til ro. Så smager Champagnen meget bedre, og det er vigtigt med så dyre dråber. Se Veritas Champagneglasset her >>

Det kan vist ikke siges bedre, end vinguruen Robert Parker har sagt “Jeg kan ikke opfordre kraftigt nok til at bruge disse glas”.

Udvalget er stort med overskueligt
Riedel har skabt et flot udvalg af glas og karafler til alle typer vin og Champagne, og det er nemt at navigerer i udvalget, da glassene er angivet med en vintype der egner bedst til. Prøv at lave en blindtest derhjemme, og server den samme vin, i flere forskellige glas. Duft, sving, smag og lad dig overraske over hvor forskellige den samme vin smager.

Pin It on Pinterest

Share This