Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Roastbeef i grill + Tips om kernetemperatur | Grilltips.dk

Roastbeef i grill – Tips, tricks og kernetemperatur
Søren Lyng

Roastbeef er ofte noget der forbindes med smørrebrød, men et rosastegt roastbeef på grill er utrolig velsmagende, og faktisk også ganske nemt at tilberede. Stegen skal have stuetemperatur når du starter, og så bliver den meget hurtigt færdig i grillen.



OPSKRIFT (4-6 pers.)
1 roastbeef (ca. 1 kg.)
3 fed hvidløg (valgfrit)
salt og peber

TILBEREDNING
Sørg for at stegen har stuetemperatur når du skal tilberede den, hvis den er iskold, bliver den ikke tilberedt korrekt, da den skal have forholdsvis kort tid i grillen. Hvis du ønsker stegen marineret i hvidløg, skal du gnide stegen med knust hvidløg og lade den trække en time ved stuetemperatur. Krydr med salt og peber.

Tænd grillen, og start med at brune stegen af, på alle sider, over direkte varme (ca. 1 minut pr. side)
Læg herefter stegen i en stegholder med en foliebakke under, stik et stegtermometer i stegen, og lad den grille i ca. 30-40 minutter, til en kernetemperatur på 58, hvorefter den tages af og dækkes et med viskestykke i 10 minutter.

Det virker måske som en meget lav kernetemperatur på 58 grader, men specielt roastbeef bliver tør, hvis den gennemsteges, så den skal serveres rød eller som minimum rosa. Lad stegen hvile i 10 minutter hvis du vil have den rosa, eller skær den med det samme hvis den skal være rød, den mister dog en del kødsaft hvis den skæres omgående, så det anbefales at lade den hvile i 10 minutter.

TIPS OG TILBEHØR
Skær stegen i skiver, og server den med kartoffelsouffle, grønne bønner og hjemmelavet rødvinssauce 

Find også tips og tricks til kernetemperatur på oksekød, kylling og vildt her på grilltips.dk

Næste artikel

Dette er den seneste opskrift

Pin It on Pinterest

Share This