Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Rød, sprød salat med nødder

Rød, sprød salat med nødder
Søren (Grilltips)

Hvis du vil have en sund energibombe, skal du lave kål-salater med en frisk dressing. Her er opskriften på en rød kålsalat med sprøde honningristede nødder.

OPSKRIFT
1/4 rødkålshoved
2 rødbeder
2 æbler (gerne søde æbler)
1 tsk chiafrø eller ristede sesamfrø
2 tsk solsikkefrø
1 appelsin
½ citron
1 tsk honning



Honningristede nødder (valgfrit)
en stor håndfuld groft-hakkede valnødder
2 spsk honning

TILBEREDNING
Snit rødkålen fint (eller riv det på et rivejern, på den grove side) og skær ligeledes de skrællede rødbeder fint (kan også rives på den grove side af et rivejern). Skær æbler i små terne, og bland kål, rådbeder og æbler sammen. Bland saften af citron og appelsiner sammen med honning til en dressing og hæld over salaten. Drys med kerner efter eget valg.

Varm en stegepande og tilsæt 2 spsk honning. Så snart honningen bobler, tages panden af varmen og nødderne tilsættes. Rør rundt i et par minutter, tag nødderne af panden og læg dem på et stykke bagepapir så de kan køle af. Når nødderne er kølet ned, hakkes de endnu finere med en kniv, og drysses over salaten.

Nå har du en fantastisk frisk og enkel salat, der virker året rundt, og er perfekt til f.eks fiskefrikadeller, koteletter eller almindelige frikadeller. Hvis du har en rest, kan du gemme den i køleskabet til dagen efter, hvor den smager endnu mere fantastisk, f.eks ovenpå lidt græsk yoghurt eller hytteost til morgenmaden.

TIP:

Denne ret kan indgå i en LCHF kost, og er fyldt med vitaminer og kostfibre. (du kan fravælge honning, hvis du vil have mindre sukker i salaten eller erstatte traditionel honning med agavehonning)

Pin It on Pinterest

Share This