Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Rødkål med nødder og frugter

Rødkål med nødder og frugter
Søren (Grilltips)

Rødkål egner sig rigtig godt til salater, når man skal lave tilbehør til grillmad. Kålen har en fin syre og passer godt til fedt kød som flæskesteg og nakkekoteletter.

OPSKRIFT (4 pers.)
350 gr rødkål
250 gr. grønne eller blå druer (stenfri)
250 gr. blegselleri
150 gr. abrikoser (tørrede, usvovlede)
50 gr. valnødder
50 gr. hasselnødder
1 æble


DRESSING:
2 appelsiner (friskpresset)
1 citron (friskpresset)
1 spsk. acaciehonning

TILBEREDNING
Snit rødkålen fint ud bred den ud i et fad eller en salatskål.

Halvér druerne, skræl selleristænglerne og snit dem i tynde skiver. Hak valnødder og hasselnødder groft, skær abrikoser i tynde strimler, og skær æblet i mindre tern. Drys nu alle disse ingredienser ovenpå den snittede rødkål.

Bland saften fra appelsin og citron med honningen og rør godt rundt. Fordel saften over rødkålssalaten med en ske, og rødkålssalaten er klar til servering.

TIP
Hvis du vil gøre lidt mere ud af salaten, kan du varme en stegepande op, hælde en spsk. honning på panden, og riste de hakkede valnødder og hasselnødder i et par minutter. Hæld herefter nødderne over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Tag dem herefter af papiret, og hak dem let igen. Drys rødkålssalaten med de honningristede nødder, lige inden serveringen.

Denne salat passer godt til fede retter som flæskesteg og nakkekoteletter. Se opskriften på flæskesteg i grill her >>

Tags

Pin It on Pinterest

Share This