Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Rødvinssauce – Den nemme sauce og den tidskrævende

Rødvinssauce – Den nemme sauce og den tidskrævende
Søren (Grilltips)

Rødvinssauce er prikken over i´et når du skal serverer en god bøf eller et stykke lækker oksesteg. Her er to opskrifter på rødvinssauce, en nem og en tidskrævende.

OPSKRIFT – Den nemme rødvinssauce
5 dl rødvin, gerne côtes du rhône
2 spsk hvedemel
3 dl letmælk
1½ dl piskefløde eller sødmælk
50 gr smør
2 spsk kalve bouillon koncentrat (f.eks Touch of taste)
1 spsk friske timian blade, eller en tsk tørrede
Kulør, salt og peber



TILBEREDNING
Kog rødvinen ned til ca. 1 dl sirup, hvorefter gryden tages af varmen. Bland mel med to spsk mælk i en tykbundet kasserolle (kold), og når blandingen er jævn, tilsættes resten af mælken og piskefløden. Kog saucen op under konstant omrøring i ca. 5-8 minutter, og tilsæt så vin-siruppen og de øvrige ingredienser, og rør saucen til den er jævn. Smag til med salt og peber.

OPSKRIFT – Den tidskrævende rødvinssauce
7.5 dl rødvin, gerne côtes du rhône
1½ dl Balsamico vineddike
3 dl kalvefond (eller 1 spsk koncentreret, f.eks Touch of taste eller Oscar)
25 gr. smør
2 gulerødder
2 skarlotteløg
150 gr. Knoldselleri
1 tsk sorte peberkorn
1 spsk friske timian blade, eller en tsk tørrede
2 lauerbærblade
Groft salt og friskkværnet peber
100-150 gr. Koldt smør til montering til sidst

TILBEREDNING
Skræl gulerødder og knoldselleri og skær dem i mindres tykker. Hak løgenene fint. Smelt 25 gr. Smør i en tykbundet gryde og tilsæt grønsagerne, og balsamico eddiken. Pas på, når eddiken damper af, kan det svide i øjnene, så hold ikke hovedet over gryden

Lad grønsager og balsamico koge for fuld styrke, indtil balsamico eddiken er kogt ind til en tyk sirup. Tilsæt nu 1 dl rødvin af gangen og lad det koge ind til tyk sirup. Gentag indtil al rødvinen er kogt ind. Tilsæt nu lauerbærblade, peberkorn og kalvefond, og lad det hele simre i ca. 30 minutter ved svag varme, til saucen er kogt ind til det halve. Hæld saucen igennem en sigte, ned i en ny tukbundet gryde, så grønsager, krydderier mv bliver tilbageholdt.

Varm saucen op, og tilsæt små klumper koldt smør men du rører i saucen. Det kaldes at ”montere” saucen, og til sidst får saucen er flot blank og lind konsistens. Smag til med salt og peber, og du har en helt forrygende rødvinssauce som vil imponerer dine gæster.

Tags

Pin It on Pinterest

Share This