Opskrift: Røget brie med romsyltede figner og chips | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Opskrift: Røget brie med romsyltede figner og chips | Grilltips.dk

Røget brie med romsyltede figner og rugbrødschips
Grilltips.dk

Opskrift på røget brie med tilbehør

Opdateret d. 12/04-2022

Denne opskrift afprøvede jeg første gang i foråret 2017, og siden er den blevet en tilbagevendende ret, når der kommer gæster i grillkøkkenet. De romsyltede figner forberedes på forhånd, og så kan man stå om grillen eller sidde i haven og hygge med den lune, røgede brie, de romsyltede figner og de sprøde rugbrødschips

Ikke sponsoreret indhold – På eget initiativ og ikke betalt af annoncør
Denne artikel er skrevet på eget initiativ, og er ikke sponsoreret eller betalt af en ekstern leverandør. Artiklen afspejler udelukkende vores egen mening om produktet eller virksomheden.

OPSKRIFT – Brie (4 pers.)
1 hel brie (400-600 gram)
1 helt rugbrød (eller et stykke af et helt rugbrød)
Olivenolie og groft salt

TILBEREDNING
Læg rugbrøddet i køleskabet i et par timer, og skær herefter helt tynde skiver med en skarp kniv. Skær skiverne i passende trekanter, dryp dem med olivenolie og drys med groft salt.

Rist rugbrødsskiverne i ovnen eller på grillen, til de er sprøde og lækre. Læg dem til at dryppe af på et stykke køkkenrulle, inden servering.

Tag et stort stykke alufolie og læg det sammen på midten. Læg den hele brieost i midten, og fold kanterne af folien omkring osten, så den dækker ca. halvvejs op ad siderne på osten.

Kulgrill: Tænd op i grillen, med kul i den ene side af grillen, indirekte varme. Læg en håndfuld rygesmuld eller flis på kullene og sæt osten på risten, væk fra kullene. Læg låget på grillen, og lad osten røge i ca. 15 minutter. Herefter åbnes for spjældet i ca. 5 minutter og osten bages færdig.

Gasgrill: Tænd grillen på indirekte varme. Når grillen er godt varm, lægges en bakke med rygesmuld eller et rygerør ind i grillen, og osten placeres på risten (husk indirekte varme). Osten røges i ca. 20 minutter. Nu er osten klar til servering

Udeovn: Tænd op i ovnen, og lad brændet blive til store gløder. Læg herefter et par stykker brændt i gløderne, lad den brænde i 15-20 minutter, hvorefter osten placeres på en grilltallerken eller rist, ovnen lukkes og osten røges i ca. 15 minutter, hvorefter ovnen åbnes og osten bages videre i ca. 10 minutter. Herefter er osten klar til servering

Når osten kommer ud af grillen/ovnen er den meet blød. Sæt osten på et skærebræt, lad folien sidde på. Tag en skrap kniv og skær låget af osten. Server herefter straks osten, med romsyltede figner og rugbrødschips

OPSKRIFT – Romsyltede figner (4 pers.)
Se min opskrift på romsyltede figner her >>

TIP
Prøv at tage hele skålen med romsyltede figner, og hæld dem ned i osten, lige før du serverer den. Så kan man sidde om bordet og fiske syltede figner op af den flydende ost, med en rugbrødschips. Det smager ganske enkelt forrygende.

Hvilken vin anbefales til min opskrift?

Til min opskrift går en god Chardonnay rigtig godt. Jeg er personligt glad for amerikanske vine og har en lille kærlighed for DAOU og denne 2020 Discovery Chardonnay til en god pris. Se vinen her >>