Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Roll Royale – Baconrulle med oksekød og ost

Roll Royale – Baconrulle med oksekød og ost
Søren (Grilltips)

Bacon og grill passer fremragende sammen. Her er min opskrift på en rulle med bacon, oksekød og ost i midten. Du kan lave din helt egen favorit, og vælge imellem et hav af ingredienser.

OPSKRIFT (4 personer – grundopskrift)

500 gr. hakket oksekød (15% fedt)
16 skiver bacon
1 tsk sennep (French´s Classic Mustard)
Salt og peber



TILBEREDNING

Bred et stykke bagepapir ud på et skærebræt og læg 8 skiver bacon side om side, så de overlapper hinanden (se billede). Bland oksekød med salt, peber og sennep, og rør farsen godt igennem med en gaffel.

Baconrulle

Lad bacon stikke ud i hver ende, så det kan nå sammen når du ruller den.

Tag halvdelen af oksekødet, tryk det fladt og bred det forsigtigt ud over baconen (se billede). Læg bjælker af ost i en denne ende, og brug bagepapiret, til at rulle, men du presser, så det bliver en fast rulle. Hvis du har en sushi bambusmåtte, kan denne også bruges. Det vigtigste er at rullen er rullet stramt og fast. Gør det samme med den næste rulle, indtil du har brugt al oksekød og al bacon. Husk at presse kødet sammen i enderne, så osten ikke løber ud i grillen.

Læg eventuelt rullerne på en tallerken i køleskabet i en time inde tilberedning.

Baconrulle med ost

Læg rullerne i køleskabet, så de bliver endnu mere faste før de skal på grillen

Grill rullerne ved indirekte varme (180-200 grader) i 12-14 minutter på hver side. Pensl eventuelt med barbecuesauce når du vender den, og pensl sidste gang, 5 minutter før den er færdig.

Skær rullen i skiver og server med grillede kartoffelbåde, sauce, en blandet salat og Blue Dragon Sweet Chili Dippingsauce.

TIP

Du kan lave denne ret i mange lækre variationer.

Prøv at lave mexicanske ruller hvor du blande mexicansk krydderiblanding, finthakket rødløg og finthakkede syltede jajapenos eller en tsk. chiliflager i farsen, og pensl med sød chilisauce men rullen griller.

Prøv kinesiske ruller hvor du kommer finthakkede bønnespirer og en tsk. Kikkoman Teriyali BBQ-Sauce i farsen. Brug Emmenthaler ost (i stedet for cheddar). Pensl med Blue Dragon Mango Chilli Sauce, lige inden servering.

Prøv at lave græske ruller med friskpresset hvidløg, finthakkede oliven og finthakkede soltørrede tomater i farsen. Brug fetaost (i stedet for cheddar). Pensl med olivenolie tilsat presset hvidløg og drys med persille.

Jeg bruger en stribe af de gode produkter fra blandt andre Blue Dragon og Kikkoman. Disse produkter er af høj kvalitet, indeholder gode råvarer, og passer rigtig godt til mad i grillkøkkenet.

Læs mere om Blue Dragons produkter her: http://bluedragon.dk/

Læs mere om produkterne fra Kikkoman her: http://www.kikkoman.dk/forbrugere/Bacon

Pin It on Pinterest

Share This